Şıpsı baste/kafkas

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 17 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.651
    Beğenildi:
    5.190
    Ödül Puanları:
    438
    Tavuk temizlenir, tütsülenir, yıkanır, parçalara ayrılır.
    Soyulmuş patates ve soğan ile biber ve domates yıkanır, tavukla birlikte tencereye konur.
    Tuz ve 2-3 diş sarımsak ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar pişirilir ve kaynamış su ilave deliri.
    Tavuk piştikten sonra başka bir kaba alınır. Patates hariç diğer sebzeler çıkarılarak atılır.
    Patatesler ezilir, 4 bardak tavuk suyu ilave edilir.
    Ilık tavuk suyu ile un kırmızı toz biber bulamaç haline getirilir. Daha önceden kaynatılmış olan tavuk suyu kesilmemesi için ateşten alınır, bu karışım karıştırılarak ilave edilir, tekrar ateşe konur, 5-10 dakika daha karıştırılarak kaynatılır.
    2-3 diş dövülmüş sarımsak ilave edilir ve hazırlanan şıpsı çukurlaştırılmış pastanın içine, etler de etrafına konur.
    Not : Arzu edildiğinde kara biber ve kimyon da konabilir.