şırdan mumbar yermisiniz

Konusu 'Anket : üyelerimize sorduk...' forumundadır ve AzRASILAM tarafından 10 Aralık 2008 başlatılmıştır.

?

şırdan mumbar severmisinz

  1. evet bayıla bayıla yerim

    Oylanma: 47
    37,9%
  2. hayır asla yemem

    Oylanma: 38
    30,6%
  3. o da ne ki?

    Oylanma: 30
    24,2%
  4. yemem yanımdakinede yedirtmem

    Oylanma: 9
    7,3%
    10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : AzRASILAM
  1. AzRASILAM

    AzRASILAM Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2008
    Mesajlar:
    19.148
    Beğenildi:
    4.272
    Ödül Puanları:
    238
    belki bazılarınz ismini ilkkez duyacak ama şırdan mumbar seven varmı şimdi tam zamanı belki içini temzileyip yiyen vardır
    örneğin bnm babam mumbarın müptelasıydı rahmetlik çok severdi
    o ne diyenler içinde görüntüsünü koyayım

    [​IMG]
    [​IMG]
    şırdan bu
    [​IMG]
    mumbarda bu
     
    Son düzenleme: 10 Aralık 2008
  2. 10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : AzRASILAM
  3. kardelen18

    kardelen18 Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    7.729
    Beğenildi:
    361
    Ödül Puanları:
    353
    benim anneannem yapardı ama yemezdim hiç güzel oluyor diyorlardı tatmadım hiç..
     
  4. 10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : AzRASILAM
  5. AzRASILAM

    AzRASILAM Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2008
    Mesajlar:
    19.148
    Beğenildi:
    4.272
    Ödül Puanları:
    238
    Şırdan Nedir:Sığırın midesinin 4 bölümünden biridir. latince adı: abomasum'dur
    Adanaya özgü bir yiyicektir.içinde pilav vardir görüntüsü insanlari ürkütsede tadına ancak yiyenler varır.


    (4 Kişilik)

    4 adet şırdan
    250 gr. kıyma
    Yarım kilo pirinç
    Yarım kilo soğan
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber

    TEMİZLENİŞİ:

    İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyice
    temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir

    YAPIMI:

    Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
    Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.

    harbi yemek işte parmaklarınızı yersiniz haa ama sakın unutmayın bu bol kimyon ve acı biberle yenir..

    Mumbar Tarifi
    4 adet koyun mumbarı,

    300 gr. orta yağlı kuzu kıyma,

    2 su bardağı bulgur,

    2 çorba kaşığı domates salçası,

    2 yemek kaşığı pulbiber,

    1 orta boy ince doğranmış soğan,

    10 diş ezilmiş sarımsak,

    2 su bardağı et suyu.

    yeteri kadar tuz, karabiber ve tarçın

    Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir. Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovularak temizlenir. Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde, tuzlu suda 3 saat dinlendirilir. Kıyma, bulgur, salça, karabiber, tuz, tarçın, soğan, sarmısak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur. Bu harç bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2 su bardağı etsuyu içine 1 kaşık salça ve bir kaşık pul biber, yeteri kadar tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür. Kısık ateşte 30 dakika pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir
     
    Son düzenleme: 11 Aralık 2008
  6. 10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : AzRASILAM
  7. yabangxuxlxuxm

    yabangxuxlxuxm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    9.744
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    valla resimlerde güzel gözüküyor..eşim ve ailesi çok severler çokta yerler tabi bende yerim onlarla..
     
  8. 10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : AzRASILAM
  9. ladyyuppi

    ladyyuppi namidiger platonik_ask ;) Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2007
    Mesajlar:
    3.323
    Beğenildi:
    83
    Ödül Puanları:
    153
    bu sirdani bi arkadasim tarafindan ögrendim
    tadi cok güzelmis cünkü kendisi adanali gamyoncuiremsu
    ama görünüsü bir tuhaf oldugu icin, aman almayayimkafamçokkarıştı
    ..
     
  10. 10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : AzRASILAM
  11. Lyre

    Lyre TuğçEgehan Pro Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2008
    Mesajlar:
    9.041
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    hayır kesinlikle yemem yasakkelime
     
  12. 10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : AzRASILAM
  13. efina

    efina Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2008
    Mesajlar:
    87
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Ben yemem yiyenlere afiyet olsun
     
  14. 10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : AzRASILAM
  15. ades_ballibadem

    ades_ballibadem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.739
    Beğenildi:
    43
    Ödül Puanları:
    153
    :1no2::1no2::1no2:


    kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

    :bbo::bbo::bbo::bbo:

    asla diyorum aslaaaaaa
     
  16. 10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : AzRASILAM
  17. TMYy

    TMYy *T&M* Pro Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2008
    Mesajlar:
    5.348
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    yemem yiyemem. mumbarı biliyomda şırdanı ilk kez duydum ve gördüm o neden yapılıyokiiiii?
    ama onuda yemem tabi:)
     
  18. 10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : AzRASILAM
  19. SEN_KOLIK

    SEN_KOLIK herkez YALANCI!! Pro Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.138
    Beğenildi:
    1.033
    Ödül Puanları:
    163
    ilk kez duyuyorum ne oldugunuda tam anlamis degilim neyden yapiliyor cözemedim