Şirvanlı pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Önce tavukları temizliyoruz derilerini ayırmıyoruz çünkü kızarıcak
    daha sonra soğanı yemeklik doğruyoruz salça tuz karabiber ve sıvıyağ ile tavukları harmanlıyoruz teflon tencereye diziyoruz
    Başka bir tencerede bol suda tuzlu suda pirinçleri haşlıyoruz ama çok haşlanmayacak bastırdığımızda ortası beyaz kalacak haşlandıktan sonra tavukları kapatacak şekilde tencereye alıyoruz pirinçleri üstüne ister tereyağı ister sıvıyağ gezdirerek ocağa alıyoruz tencereyi çevirerek 1 saat pişiriyoruz