Sivas katmeri

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.624
    Beğenildi:
    5.154
    Ödül Puanları:
    438
    Un, tuz,maya ve suyla yumuşak bir hamur yapın. Hamuru yarım saat dinlendirin. Hamurdan iki parça koparıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını yağlayıp, üst üste koyun. Bu şekilde 15 dakika buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra tekrar yemek tabağı büyüklüğünde açın. Yağ sürüp, bohça gibi kapatın. Tekrar merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açıp, yapışmaz tavada arkalı önlü kızartın. Tüm hamura aynı işlemi uygulayın. Katmeri, arzuya göre peynir, kavrulmuş kıyma, reçel, bal veya pekmezle birlikte servis yapabilirsiniz.
     
  2. 26 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. Missy

    Missy CANIM OĞLUM Pro Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.424
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    153
    Çok lezzetli oluyor bu katmer, annem yapardı nede güzel oluyor sacda pişince. Tabi tavadada güzel olur mutlaka iç olarak ptates, peynir, kıymada konabilir nasıl canım çekti gece gece cokacimcoook