Sivas Kömbesi

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve monteque tarafından 30 Mart 2011 başlatılmıştır.

    30 Mart 2011
    Konu Sahibi : monteque
  1. monteque

    monteque Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN

    Katılım:
    4 Mart 2011
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    foruma baktımda sivas'ın lezzetleri yok eee bizim başımız kel mi:KK1: çok çok lezzetli kömbe tarifi annecim çok yapardı rahmetli paylaşmak istedim sizlerle:)


    MALZEMELER:
    2 su bardağı ılık süt
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    2 yumurta ( birinin sarısı üzeri için )
    1 paket yaşmaya
    1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
    Aldığı kadar un

    Ayrıca aralarına sürmek için sıvıyağ
    Cevizli yapmak için bol çekilmiş ceviz

    YAPILIŞI:
    Malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun.
    Hamuru mayalandırmadan 3 eşit parçaya ayırın.
    Bezenin ilkini servis tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın. Açtığınız yufkaya sıvıyağ sürün ve bohça şeklinde kapatın.
    İkinci bezeyede aynı işlemi uygulayın.
    Üçüncü bezeyide açın ve sıvıyağla yağladıktan sonra, diğer bohça şeklinde kapattığınız iki bezeyi son açtığınız yufkanın tam ortasına yerleştirin.
    Bu şekildeki yufkayı yine bohça gibi kapatın ve tepsinizin büyüklüğüne göre açın.
    Eğer cevizli kömbe yapmak isterseniz, aynı işlemleri yapın.
    Yalnızca yağladıktan sonra yufkalara bol ceviz serpin ve öyle kapatın.
    Yağladığınız tepsiye açtığınız yufkayı yerleştirin.
    Kare kare dilimleyin ve ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün.
    1 saat mayalandırın ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
    Bu ölçü tam bir fırın tepsisi için uygun. Ölçüyü kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz her türlü iç malzemeylede yapabilirsiniz.
    afiyet olsun...:KK52: