SİVAS mantısı

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1bardak bulgur
    2,5 bardak ılık su
    Tuz
    1 yumurta
    Yeterince un
    Üstü için tereyağ
    İçi için
    Haşlanmış patates

    Bulguru genişçe bir kaba alalım üstüne suyu dökelim yumurta,tuz ve unu ilave edip sertçe bir hamur yapalım ,hamurlarımızdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayalım,bu bezeleri elimizle çay tabağı büyülüğünde açalım içine haşlanmış ve püre haline getirilmiş patatesi koyalım(Bu aşamada dikkatli olmalıyız patatesi tam ortaya koymalıyız hamurun kenarlarına patates bulaşmamalı yoksa haşlanırken açılır) ve de uçunu kapatalım,kaynar tuzlu suda 15 dakika haşlayalım servis tabağına alıp üstüne kızdırılmış tereyağı dökerek servis yapalım…
     
  2. 20 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. yaprak_sarma

    yaprak_sarma Duadayım Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2009
    Mesajlar:
    670
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    güzel gözüküyor