Şiveydiz

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.162
    Ödül Puanları:
    438
    Nohutu akşamdan ıslatın



    250 gr
    Nohut
    250 gr Kuşbaşı
    Kuzu Eti
    1 Demet Taze
    Sarımsak
    1 Kg Yoğurt
    1 Su Bardağı Su
    Tuz
    Sos Malzemesi
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Çay Kaşığı Haspir

    Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın. Taze sarmısaklardan iki tane ayırıp kalanını yarım parmak iriliğinde doğrayın. Ayırdığınız iki sarmısağı ayrı bir kapta yumuşayana kadar haşlayın.
    Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin. Hazırladığınız ayrana eti, haşlanmış ve çiğ sarmısağı ilave ederek pişirin.
    Tavada bir çorba kaşığı tereyağını kızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın.
    Yemeği servis tabağına alın. Üzerine haspirli sos gezdirip servis yapın.
     
  2. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. _DicLe_

    _DicLe_ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2008
    Mesajlar:
    25
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    Ben bayilirim bu yemege G.antepli oldugum icin heralde rahmetli halam cok güzel yapardi .

    olsada yesem simdi valla canim cekti yaninda da mis gibi sehriyeli pirinc pilavi ufff, tarif icin tesekkür ederim taze sarimsaklar ciktimi hic kacirmam hep yaparim tarifin icin tesekkürler tekrar topikde görünce dayanamayip girip yazayim dedim .