Sizce Islak kekle, Aglayan kekin arasindaki fark nedir?

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve LoVe_GuL tarafından 19 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    19 Ekim 2009
    Konu Sahibi : LoVe_GuL
  1. LoVe_GuL

    LoVe_GuL Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2009
    Mesajlar:
    523
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Yukarda da belirtigim gibi bu ikisinin arasinda ki fark nedir?
    Gecen sene tr´de teyzemin komsusu yapmistti bu pastayi tadi o kadar guzeldiki tadi halen damagimdaa.s keske o gun tarifi isteseydim, unuttum istemeyi ici yumusaciktti, cikolata damliyordu icinde.
    Netten arastirdim fakat bi islak kek var birde aglayan kek iki tariftte sanki ayni gibime geliyor birturlu cesaret editip yapmadim aceba hangisiydi?:çok üzgünüm: Lutfen yardimci olurmusunuz canlarim. bildiginiz guzel tarifler varmi bu pastadan sik sik yapttiginiz?
     
  2. 19 Ekim 2009
    Konu Sahibi : LoVe_GuL
  3. LoVe_GuL

    LoVe_GuL Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2009
    Mesajlar:
    523
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    17 kisi bakmis ve kimse cevap yazmamis? arkadaslar yardimci olursaniz cok mutlu olurum hemen yapmak denemek istiyorum cokacimcoook ben biraz özurluyumdur bu pasta islerini pek beceremem aciklayici bi sekilde yazarsaniz tarifi yapabilirim....mirmirmirmir
     
  4. 19 Ekim 2009
    Konu Sahibi : LoVe_GuL
  5. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Canim islak kek ,keki yaparken ayirdigin bir miktar siviyi üzerine dökerek yaptigin kektir.
    Aglayan kekinde üzerine cikolatali bir sos yapilir dökülür.
    Senin yedigin kesin aglayan kek.Yani cikolata soslu olan.ama tabi unutmaki bunlarin hamurlari farkli oluyor.Aglayan kekin hamuru kuru bir sekilde yapilir ve üzerine süt dökülerek yumusatilir pistikten sonra.

    Islak kek tarifi istersen ben harika bir tarif vermistim canim.Aglayan kek te internette bulabilirsin.
     
  6. 20 Ekim 2009
    Konu Sahibi : LoVe_GuL
  7. LoVe_GuL

    LoVe_GuL Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2009
    Mesajlar:
    523
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tsk ederim canim konumla ilgilendigin icin:1hug: anladim da canim hic yapmamisim ya aceba becerebilirmiyim diye cesaret edemiyorum gerci internette de arastirdim ama hangi tarif bilemedim sanki malzemeleri ayni gibime geldi, dedim ya pek beceremem pasta islerini... o komusunun yapttigi gibi guzel olurmu bilmiyorum ya belki tutturamazssam:1no2:
    bu arada canim yeni uye oldum tesaduffen bu siteyi kesfettimsırnaşık şey senin verdigin islak kek tarifi hangi bölumde? tekrardan saol canim mutlu ettin beni ilk ilgilenen sen oldun Allah razi olsun sendena.s.
     
  8. 20 Ekim 2009
    Konu Sahibi : LoVe_GuL
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Ağlayan kek ;enfes bir tat..
    Islak kek ile pek alakası yok aslında..
    Azeri arkadaşımın dediği gibi;sosları farklı ve ağlayan pasta da krem şanti de kullanıyoruz..

    Bende de tarifi var;dilerseniz verebilim..

    Nette de bulabilirsiniz ama denenmiş olması daha iyi olur sanıyorum


    Sevgiler..
     
    Son düzenleme: 20 Ekim 2009
  10. 21 Ekim 2009
    Konu Sahibi : LoVe_GuL
  11. LoVe_GuL

    LoVe_GuL Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2009
    Mesajlar:
    523
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86




    tsk ler canim önceliklle.... ben her ikisini de denemeye karar verdim, Aglayan kekin tadini merak ettim tatlim enfes bi tat dedinde simiden agzimin suyu aktticokacimcoook
    Rica etsem verirmisin tarifi? evt dedigin gibi denenmis olmasi daha iyi.....

    tsk ler canim simdiden opuyorumnanaktan
     
  12. 25 Ekim 2009
    Konu Sahibi : LoVe_GuL
  13. LoVe_GuL

    LoVe_GuL Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2009
    Mesajlar:
    523
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    askolsun kizlar ya bakiyorsunuz ve bi cevap bile yazmiyorsunuz?:gitme:
     
  14. 30 Haziran 2016
    Konu Sahibi : LoVe_GuL
  15. yaprak02

    yaprak02 Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2016
    Mesajlar:
    776
    Beğenildi:
    1.062
    Ödül Puanları:
    28
    Islak kek ben Arap dudağı olarak çokk yatmışım.evet sıvısı katılar karışmadan bir bardak veya 1,5 bardak ayırır ..keki pişince üzerine dökerek çekmesini sağlarım.sadece ıslak kek olur.üzerinde tabaka oluşmaz.ağlayan kek de ise yine sıvı ayırır üzerine dökmeden önce pipetle yer yer deler sıvıyı döker ardından çikolata sosu kapların.geneldekahvalttılık çikolata olur.üzerinde tabaka oluşur.k esince delinen yerler den sos akar :KK52:
     
  16. 30 Haziran 2016
    Konu Sahibi : LoVe_GuL
  17. yaprak02

    yaprak02 Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2016
    Mesajlar:
    776
    Beğenildi:
    1.062
    Ödül Puanları:
    28
    Ayrıca ıslak kekin sıvısına yumurta katman.arap dudağının sıvısına katarım daha yoğun olur.