Sodalı Börek

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Sinoplu57 tarafından 18 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    18 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Sinoplu57
  1. Sinoplu57

    Sinoplu57 varsa SEN yoksa SEN... Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.792
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    arkadaşlar börek normal börekten farksız ama su böregini anımsatıyor ve soda sayesinde daha güzel kabarıyor..
    herkese afiyet olsun.



    * 250 gr az yağlı beyaz peynir
    * 1 su bardağı doğranmış maydanoz
    * 4 adet yufka
    * 2 yemek kaşığı tereyağı
    * 40 cl maden suyu (iki şişe)
    * 2 yumurta

    hazırlanması:

    1. iç malzemeyi hazırlamak için peyniri ezip doğranmış maydanozlarla karıştırın.

    2. dikdörtgen bir fırın tepsisini veya 30 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. 1 yufkayı bütün olarak tepsiye serin. (yufka tepsinin kenarlarından dışa doğru sarkacaktır.)

    3. ikinci yufkayı ikiye bölün. her bir parçayı kırıştırarak tepsiye eşit şekilde serin. üçüncü yufkayı da ikiye bölün. bu defa sadece bir yarısını tepsiye serin.

    4. peynirli ve maydanozlu için tamamını tepsideki 2,5 yufkanın üzerine yayın.

    5. üçüncü yufkanın kalan yarısını peynirli için üzerine kırışık olarak serin. son yufkanın kenar kısımlarını genişçe koparıp orta kısmını bütün olarak bırakın.

    6. kopardığınız kenarları parça parça tepsiye yayın. tepsinin en altına serdiğiniz ve dışına sarkan yufkayı iç tarafa çevirip tepsinin şekline göre katlayın.

    7. ortası kalan yufkayı tepsiye serin. kenarına taşan kısımları böreğin altına sıkıştırın. böreği kuru halde iken istediğiniz büyüklükte dilimleyin.

    8. tereyağını eritin. sırasıyla 2 şişe maden suyunu ve 2 yumurtayı ekleyin. (önce yumurtaları eklerseniz tereyağının sıcaklığıyla pişerler.) bir tel yardımıyla çırpın. karışımı kesilmiş yufkaların üzerine gezdirin. en az 1 saat oda sıcaklığında bekletin.

    9. önceden ısınmış 200C fırında 30-40 dakika pişirin. (maden suyundan dolayı üzerleri tam kızarmayacaktır.)



    tarif portakalagacı ndan alıntıdır.
     
  2. 18 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Sinoplu57
  3. Sinoplu57

    Sinoplu57 varsa SEN yoksa SEN... Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.792
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
  4. 18 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Sinoplu57
  5. persembe

    persembe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    hmmm su boregi gibiyse guzeldir tesekkurler
     
  6. 18 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Sinoplu57
  7. Sinoplu57

    Sinoplu57 varsa SEN yoksa SEN... Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.792
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    ben teşekkür ederim..:)
     
  8. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Sinoplu57
  9. nehirg

    nehirg Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    15
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor
     
  10. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Sinoplu57
  11. YeniHayat

    YeniHayat Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Mart 2010
    Mesajlar:
    885
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    ben yapıyorum bunu hem çok pratik hem çok lezzetli oluyor
     
  12. 26 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Sinoplu57
  13. armonipark

    armonipark Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    99
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    çok güzel görünüyor.Hemen denedim.Harika oldu.Elinize sağlık
     
  14. 26 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Sinoplu57
  15. Sinoplu57

    Sinoplu57 varsa SEN yoksa SEN... Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.792
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    Sizinde elinize saglık:) memnun kalmanıza cok sevindim:)
     
  16. 27 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Sinoplu57
  17. Malteser

    Malteser Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    204
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    olsada yesem :)
     
  18. 31 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Sinoplu57
  19. Delyy

    Delyy Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2009
    Mesajlar:
    156
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bizde bundan yaptık bugün sahura fırında simdi bekliyoruz :KK70: