Soğan Dolması

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve mandalings tarafından 9 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    9 Eylül 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  1. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    değişik bir tarif arıyanlara

    # Soğanların kabuklarını soyun. İçlerini oyarken ve pişirirken dağılmamaları için püsküllü tarafını çok ince kesin. İçlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun.
    # Soğanların içinden çıkan parçaları, ister robottta, isterseniz bıçakla ince ince kıyın.
    # Zeytinyağı ile kavurun, tuz ve şeker ekleyin.

    * 8 Adet orta boy soğan
    * 1 Çay bardağı zeytinyağı
    * Tuz
    * 2 Adet kesme şeker
    * Yarım demet maydonoz
    * Yarım demet nane
    * Yarım demet maydonoz
    * Yarım su bardağı pirinç
    * Karabiber

    # Yeşillikleri ayıklayın, incecik kıyın.
    # Kavrulan soğanları ateşten alın, baharatları, pirinci ve yeşillikleri ekleyip karıştırın. Hazırladığınız içi soğanlara doldurun.
    # Bir buçuk su bardağı su ekleyip, kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin.
     
  2. 9 Eylül 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  3. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    bide bunu kıymalı yapanlar var onun tarifi de şöyle


    Malzemeler



    o 2 Su bardağı pirinç.
    o 1 Kg kuru soğan
    o 3 Domates
    o 5,6 diş sarımsak
    o 1 Çay bardağı sıvı yağ
    o 200 gr kıyma
    o 1 Çay kaşığı karabiber, yaprak biber, tuz
    o 1 Şeker kaşığı kuru nane
    o 1 Su bardağı su
    o 2 Yemek kaşığı nar ekşisi.



    v Yapılışı



    Kuru soğanların kabuklarını soyun ve kaynamak da olan sıcak suya atın. Çok hafif haşlanınca 2 dakika sonra çıkarın. Bir bıçak yardımıyla uzun yan kenarından hafif keserek yaprak yaprak çıkarın. Tüm soğanları bu işlemden geçirin. Diğer taraftan pirinci yıkayın. ıçerisine kabuklarını soyduğunuz ve küp doğradığınız domatesleri, ince kıydığınız sarımsakları, kıymayı , sıvı yağı , tuzu, baharatları ve nar ekşisini ekledik den sonra bütün malzemeyi harmanlayın. Dolma içini soğan yapraklarına doldurup yaprağı sarın ve pişireceğiniz tencereye katın. Tüm soğan yapraklarını içle doldurup sardık dan sonra tencereye 2 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1 su bardağı suyu ekleyin. Üzerine bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte pişirin. Ilık olarak servis yapın. Nar ekşisiyle çok lezzetli bir dolma olduğunu söyleyebilirim. Afiyet olsun…
     
  4. 9 Eylül 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  5. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    alıntı
     
  6. 9 Ekim 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  7. BarbieveKen

    BarbieveKen kendine geyşa Üye

    Katılım:
    14 Ocak 2009
    Mesajlar:
    9.487
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    bunlar dağalmıyormu yaw -tatlicadiarzu-

    incecik soğan

    lezzetli görünüyor ellerinize sağlık ama bu kadar soğanlı tadı ağır olmuyormu