Soğan Halkaları (fotoğraflı)

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Libyana tarafından 28 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Fast food sevenlere.. (kaçamak yapanlara:)
    Soğan halkalarına bayılıyoruz biz de..
    Her zaman hazır alıp buzluğa atardım bu kez bizzat denedim ve sonuç çok güzeldi.
    Hem daha hijyenik hem daha leziz..
    Gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz:)
    unku kendım yapıyorum hem daha lezız:KK70:


    Görüntüsünü tutturamaya arkadaşlar için yeni bir tarif denedim..Bir de böyle yapın ;bu kez de olmazsa benden günah gitti...:KK66:

    -Arkadaşlar o kadar çok soğan halkası tarifi var ki..
    Sizlere en beğendiklerimi yazacağım.
    ayrıca Fırında Pişirilen var.
    O da inanılmaz lezzetli oluyor.
    Ayrıca daha sağlıklı:)
    en kısa zamanda paylaşacağım tarifi..

    Püf Nokta:
    Soğan halkalarını kalın tutunuz.
    Hazırladığınız harç ne sıvı olacak ne de çok katı.
    Un miktarını bu nispetlerde ayarlayınız..

    -Kızartma yağı bol olmalı .Az olursa galeta unu dökülür yapışır hatta yanar..

    Orta boy tencereyi yaklasık 1/2 oranında yağ ile doldurunuz.

    Hazırladığınız soğan halkalarını yağ iyice kızınca içine atınız..
    Kızmadan atarsanız tutmaz dağılabilir..

    En Önemlisi:
    Arkadaş yeni keşfettim hemen ;soğanı halkalara ayırın (yarım cm kalınlığında daha ince olmayacak) tuzla ovun iyice;daha sonra una ve istediğiniz baharatlara bulayın..
    Buzlukta en az 4-5 saat bekletin hatta mümkünse bir gece buzlukta kalsın..
    Daha sonra bol yağda kızartın en basit şekli bu..



    3 adet soğan
    1 adet yumurta akı
    Tuz
    1 su bardağı un
    3/4 su bardağı maden suyu
    2,5 çorba kaşığı sıvı yağ
    Kızartmak için ayçiçekyağı
    Çıtır pane harcı

    BİRİNCİ TARİF:Soğanları soyulup yuvarlak dilimlenir. Soğanların dışından başlayarak iki sıra halinde içlerini çıkarılır.Yumurta akını tuzla köpük haline gelinceye kadar çırpılır. Başka bir kapta un, maden suyu, sıvı yağı ve tuz çırpılır.
    Sonra içine çırpılmış yumurta akını ekleyip karıştırılır. Ardından soğan halkalarını bu karışıma bulanır en sonda pane harcı eklenerek kızgın yağda kızartılır.
     
    Son düzenleme: 10 Ekim 2009
  2. 28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]

    Arkadaşlar az önce soğan halkası kızarttım;yapmışken sizlerle de paylaşmak istedim.
    Benim fazla vaktim olmadığından;buzlukta bekletmedim siz yarım saat kadar bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız -sadece şekil olarak-
    Tadı konusunda iddialıyım:) enfes bir lezzet;hazır soğan halkalarını kesinlikle aratmıyor ve bence daha güzel..

    Geçelim tarifimize:

    [​IMG]

    Soğan Halkaları (Onion Rings)



    Bir veya iki büyük soğan
    Harç:
    1 su bardağı un
    1 bardaktan biraz az süt
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 yumurta
    1 çay kaşığı kabartma tozu..
    kızartmak için yağ..
    galeta unu


    Soğanları boyuna ;1-2 cm aralıklarla dilimlere ayırıyoruz..
    Kırılmamasına özen gösteriyoruz..
    Dilimler zaten rahatlıkla halkalara ayrılıyor;fazla bastırmayınız kırılır..
    Hazırladığımız halkaları;soğuk su dolu kaba koyup buzlukta yarım saat kadar dinlendiriyoruz..
    Daha sonra çıkarıp suyunu süzüp tek tek kuruluyoruz..Islak kalmamalı..

    Süt;un;yumurta;tuz ve kabartma tozunu mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz..

    Halkaları önce harca daha sonra galeta ununa en son yine harca bulayıp ; kızdırdığımız bol yağda 1-2 dk kızartıyoruz..

    (Galeta unu fazla olmayacak dağılır ve dökülür..
    Ayrıca harca bulama işlemlerini çatal ve kaşık yardımı ile yapınız )

    İşte bu kadar..
    Soğan halkalarımız hazır..

    Benim asla vazgeçemeyeceğim tatlardan..

    Çıtır oluyor ve mutlaka sıcak tüketmeniz gerekiyor lezzetini alabilmek için..

    Hamur kızartması gibi de düşünbilirsiniz ama soğan aroması olunca daha bir güzel oluyor..

    Bu lezzete hayır demek çok zor..
    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 21 Ekim 2009
  4. 29 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  5. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    canim ya ellerine saglik cok guzel biseye benziyo daha once hic duymamistim,baya tontis duruyo ben ince olur zannediyodum
     
  6. 29 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  7. ggxuxvercin

    ggxuxvercin MANGA Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2007
    Mesajlar:
    783
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    çok güzel görünüyor.. aynen kalamar gibi.. bi de ortadaki o sosun tarifini de verebilirsen sevinirim.. zannedersem o sosa batırıp yiyince daha lezzetli oluyor... ben hiç denemedim ama denicem..
     
  8. 30 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Kalamar :1shok:cokacimcoook cokacimcoook Allahım kalamara bayılırım..Harıka...Gercekten benzıyorlar goruntu ıtıbarıyle...kaydirigubbakcemile5
    Canım al sana harıka bır sos tarıfı:
    1 kase yoğurt (Yoğurdun sulu kısmı kullanılmaz.Koyu tarafından)
    2yk mayonez veya krempeynir (olmasada olur)
    1tk pulbiber, 1tk nane,
    1çaykaşığı kekik,tuz
    Çaykaşığının ucuyla karabiber
    2diş rendelenmiş sarımsak
    Yapılışı
    Tüm malzeme karıştırılır.Cipsin üzerinde durabilecek koyu bir kıvama getirilir.
    Afiyet olsun.

     
  10. 4 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  11. petrik

    petrik hoşgeldin dünyama :) Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.004
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Libyana süpersin bende soğan halkası tarifi arıyordum
    resimdeki gibi olurmu cidden ben başka bi tarifle denedim görünüşü güzel olmadı
    bir çok kalorili olmasın diye tepsiye yağlı kağıt serip fırında kızartıyorum
    deneyin güzel oluyor.
     
  12. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  13. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    arkadaşlar akşam deneyeceğim bu halkacıkları, peki soğanları sosa batırıp derin dondurucuda saklayabilir miyiz??
     
  14. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  15. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Sosa batırmadan;saklanabılır canım..Ben oyle yapıyorum hatta daha bıle cıtır oluyor dıyebılırım..a.s.
     
  16. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  17. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    tadı güzel ama şekilleri az önce buraya koyamayacağım kadar kötü oldu, neden olabilir???
     
  18. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  19. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Arkadasım sosun kıvamından olabılır....
    Sekıller her zaman duzgun olamayabılır evet...
    Ama tat daıma enfes...
    Yamuk yumuk mu oldu nasıl oldu :nazar: