soğan kasesinde piyaz ( fotoğraflı)

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve EU3 tarafından 6 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    6 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  1. EU3

    EU3 Guest

    alıntıdır.denemedim.

    fasulyeyi önceden haşlayabilirsiniz.

    4 iri soğan
    yarım su bard. kurufasulye
    1'er kahve finc. konserve bezelye ve mısır
    3-4 dal maydanoz
    2 taze soğan
    1 kahve finc. sızma zeytinyağı
    1.5 kahve finc. sirke
    1 çay kaşığı şeker
    1 defne yaprağı
    tuz

    fasulyeyi haşlayın ve süzün. soğanları soyup su,yarım fincan sirke,şeker, defne yaprağı ve tuzu ekleyip diri kıvamda haşlayın.pişen soğanları kevgirle alıp iyice süzün.üst kısımlarını kapak şeklinde açıp içlerini çıkarın.2-3 sıra soğan kalsın.çıkardığınız soğan içlerinin yarısını doğrayın.kalan sirke,zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırın.taze soğanı kıyın.maydanozun bir kaç yaprağını ayırıp kalanını kıyın.fasulye,bezelye,mısır,doğranmış soğan,taze soğan ve maydanozu karıştırıp üzerine sosu gezdirin.hazırladığınız piyazı güzelce harmanlayın.soğan kaselerine paylaştırın.servis tabağına alıp 5 dk dinlendirdikten sonra servis yapın.
     
  2. 6 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  3. EU3

    EU3 Guest