Soğan Pidemiz (Resimli)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Libyana tarafından 13 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Soğan pidesi favorilerimdendir
    halam muhteşem yapar,hatta ben hamileyken taaa gurbet ellere benim için yapıp yollamıştı..
    Bayılıyorum bu tada..
    Göçmen olduğumuz için göçmen böreği olarak biliyorum ama soğan pidesi de derler..
    Tam olarak hangi mutfağa ait olduğunu bilemiyorum sizler de yapıyorsanız veya yediyseniz yorum ve fikirlerinizi lutfederseniz sevinirim..
    sevgiler



    4-5 bardak un
    bir iki kaşık instant maya veya yaş maya
    kıvamına göre sıcak su
    bir tatlı kaşığı şeker
    aralara:sıvıyağ
    içine:
    bol bol soğan ben 6 -7 tane büyük kullandım ki daha da artırabilirsiniz
    4-5 adet domates
    biber
    pirinç
    tuz dilerseniz pul biber
    sıvıyağ

    Un tuz maya ve sıcak su ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım üzerini nemli bezle örtüp bir müddet bekleyelim mayalanması için.
    mayalanan hamurdan 11 veya 9 adet beze yapalım -ben 9 yaptım
    1 tane ayırıp 8 tanesini lahmacun büyüklüğünde açıp aralarına sıvıyağ sürüp üst üste koyalım..
    daha sonra fırın tepsimizi yağlayalım ve yufkalardan tek tek alıp elimizle tepsimiz büyüklüğünde açalım aralarına harcımızı dökelim kaşıkla düzeltelim
    ben her kata sürdüm ,halam 4 kat yufka harc yine 4 kat yufka şeklinde yapar..

    en üste de ayırmış olduğumuz yufkayı serelim kenarlarını burgu yapalım
    bıçakla bir kaç yerinden delip önceden ısıtılmamış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim..
    afiyet olsun
     
  2. 13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  4. 14 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  5. siyahsut

    siyahsut Nietzsche Ağladığında Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2009
    Mesajlar:
    147
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine sağlık soğan böreği derler bizde bayramlarda yapılır canım istedi
     
  6. 14 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  7. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Afiyet olsun çok teşekkür ediyorum..
    Ben çok severim bu pideyi,herkese hitap etmeyebilir ama tadına baktınız mı devamı geliyor
    :lepi:
    soğanın doğal bir antibiotik olduğunu da hatırlatalımturkbayragi
     
  8. 14 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  9. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine sağlık çok güzel görünüyo...
     
  10. 14 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  11. lostsun

    lostsun Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.239
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    harika görünüyor.ellerine sağlık.
    sen harikasın mutfak konusunda.
    yeri değil ama yazayım yinede eti puf pastası nefis oldu.
    göçmenlik nerden sordum ama mahsuru varmı?
    benim anne tarafımda bulgaristan göçmeni.
     
  12. 14 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  13. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    kaydirigubbakcemile5
    Sağol canım afiyet olsun

    Ellerine sağlık senin de ,çok sevindim beğenmenize gülüm..
    afiyet bal şeker olsun..

    Hayır estagfıgrullah mahsuru yok babamlar Artvin gürcüsü,annemler de Bulgar göçmeni dedem tarafındanopuyorumnanaktan
    Şeniz
     
  14. 14 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ay allahimm bu ne boyle:1shok:
    soganli pidelere bayilirim:lepi:
    buda boyle kitir kitir olmus
    agzimin suyu akti resmen ya:jeyyar:
    harika gorunuyo bitanem
    ellerine saglik vallaŞeniz
     
  16. 14 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. life_city

    life_city 22.11.2009 evlendik :) Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.182
    Beğenildi:
    132
    Ödül Puanları:
    153
    biz içini sadece soğan ve salçayla yapıyoruz
    yani domates biber vs kullanmıyoruz
    o zamanda nefis oluyor
    anneannecim çok güzel yapar:)

    ama sizinkide nefis görünüyor
    ellerinize sağlık..
    bu arada anneannem selanik göçmeni:)
     
  18. 14 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. gxuxlsu

    gxuxlsu sifaa nın yazdığından :) Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2007
    Mesajlar:
    3.469
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bu çok zor kuzum elinize sağlık ben hiç yapamam bööleee