Soğan Pidesi

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve Elif tarafından 9 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    9 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    Maya ve şekeri lhk suda eritin. İçerisine tuz ve un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru on parçaya bölerek beşli iki grup yapın. Parça hamurları 20-25 cm. çapında açıp aralarına yağ sürerek üst üste koyduğunuz beş bezeyi oklava yardımı ile açın.
    Açılan hamuru yağlanmış fırıın tepsinizin büyüklüğünde yayın. Üzerine iç malzemeyi sürün. Aynı şekilde diğer beş bezeyi de açıp üzerine yayın. Üstünü sıvı yağ ile yağlayarak kare şeklinde kesin. 200 derece ısıdaki fırında pişirin. (fırını önceden ısıtmayın.)
    İçin hazırlanışı : Sıvı yağda kıymayı kavurun. İçerisine küçük doğranmış soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin. İnce kesilmiş domates, sivri biber, tuz, karabiber ve pul biberi içerisine ilave ederek sote yapın