soğanlı ciğer tava (fotoğraflı)

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve EU3 tarafından 6 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    6 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  1. EU3

    EU3 Guest

    alıntıdır.denemedim.

    ön hazırlık gerektirmiyor.

    1 kg kuşbaşı kuzu ciğeri
    2 iri soğan
    6 çorba kaş. sıvıyağ
    3-4 diş sarımsak
    1 su bard. un
    4-5 dal maydanoz
    tuz,karabiber,kekik

    ciğerleri yıkayıp iyice süzün.kağıt havluya unu yayın.ciğerleri üzerine alıp iyice unlayın.tavada 5 kaşık sıvıyağı kızdırın.ciğerlerin fala ununu silkeleyip tavaya ekleyin.tuz serpip kavurun.kevgirle yağdan çıkarıp kağıt havlu üzerine alın.soğaları yarım halkalar halinde doğrayın.sarımsakları ince ince dilimleyin.maydanozu kıyın.tavadaki yağı süzüp,kalan 1 kaşık yağla soğan ve sarımsakları kavurun.ciğeri ilave ederek baharatları serpip karıştırın.tahta kaşıklar yavaş yavaş karıştırıp 5 dk pişirin.altını kapatmadan önce maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
     
  2. 6 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  3. EU3

    EU3 Guest