Soğuk Süt İle Yoğurt Mayalama

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve cocostar tarafından 28 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    28 Aralık 2009
    Konu Sahibi : cocostar
  1. cocostar

    cocostar azimli,sabırlı,kararlı Üye

    Katılım:
    10 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.057
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]


    Evde kendi yoğurdunuzu kendiniz yapmaya ne dersiniz? Üstelik yepyeni bir yöntemle. Ben yaklaşık 1 senedir kışları bu yöntemle yapıyorum yoğurdumu. Harika oluyor. Hemde oldukça katı mayalanıyor. Hemen anlatayım meraklandırmadan:)

    Malzemeler:

    Süt
    Yoğurt - maya için - (kaliteli ir yoğurt tercih ediniz)

    Ben maya olarak ya kendi yaptığım yoğurdu kullanıyorum ya da ülker içim sütün yoğurdunu. Bim'de satılan Dost yoğurdu da önerebilirim o da harika. 3 kg süte yaklaşık 1,5 bardak kadar yoğurt koyuyorum. Yoğurdu öncelikle bir kaba alın ve süt ile seyreltin. ıyice pütürsüz hale gelince soğuk süte yoğurdu ekleyin. ıyice karıştırıp yüksek ısıda yanankalorifer peteğinin üstüne koyun. 5-6 saat burada kalması yeterli. Ardından hiç sallatmadan alıp tezgahta soğumaya bırakın. ıyice soğuduktan sonra da dolaba kaldırın. Afiyet olsun..
     
    Son düzenleme: 28 Aralık 2009
  2. 28 Aralık 2009
    Konu Sahibi : cocostar
  3. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Harika bir yöntem paylaşmışsın cnm,teşekkürler.
    Ama bizAntalya da kalorifer kullanmıyoruz klima ile ısınıyoruz,şimdi düşünüyorum nerede mayalasam diye fırın çözüm olur mu acaba?
    Birde süt hazır süt mü,sokaktasatılan süt mü cnm?
     
  4. 28 Aralık 2009
    Konu Sahibi : cocostar
  5. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    benimde kaloriferim yooook klimayla ısınıyorum
     
  6. 29 Aralık 2009
    Konu Sahibi : cocostar
  7. cocostar

    cocostar azimli,sabırlı,kararlı Üye

    Katılım:
    10 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.057
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    günlük pastörize süt ile de yaptığım oluyor apartmana gelen sütçimizden aldığım sütle de yaptığım oluyor. ama bu fotodaki apartman sütçümüzden alınan sütle yapıldı
     
  8. 29 Aralık 2009
    Konu Sahibi : cocostar
  9. eylulvebaris

    eylulvebaris üç melek annesi ... Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.631
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    hiç bir şey kendi mayaladığımız yoğurtun yerini tutmaz elbette buda çok pratik bir tarif deniycem inşallah becebebilirim zemuszemus
     
  10. 29 Aralık 2009
    Konu Sahibi : cocostar
  11. cocostar

    cocostar azimli,sabırlı,kararlı Üye

    Katılım:
    10 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.057
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    denerken kaloriferin ısısını yükseltmeyi unutmayın
     
  12. 29 Aralık 2009
    Konu Sahibi : cocostar
  13. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.886
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    sobanın üstüne koysam olurmuki
     
  14. 29 Aralık 2009
    Konu Sahibi : cocostar
  15. ezine77

    ezine77 Rabbime çok şükür.. Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.081
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    ben hamurun daha kolay mayalaması için tepsinin ya da leğenin altına sıcak su ısıtıp,termoforlar var eczanelerde satılan biliyomusunuz bilmem,sıcak su dolu termofor koyuyorum,çok çabuk kabarıyo bu şekilde hamur..bu da denenebilir,sıcaklık vermek için..ben kaloriferin üztünden düşürürüm filan çünkü bi de...
     
  16. 29 Aralık 2009
    Konu Sahibi : cocostar
  17. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.886
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    ya birde 5-6 saat o kalorifer yüksek ataştemi yanacak..doğalgaza zam gelmedi mi yaaaa..yoğurt yapacaz diye millet abatacak..sobada 5-6 saat yüksek ataşte yanmazki..aslında yinede peteğin sıcaklığı gibi olur herhalde saatler sonra
     
  18. 30 Aralık 2009
    Konu Sahibi : cocostar
  19. cocostar

    cocostar azimli,sabırlı,kararlı Üye

    Katılım:
    10 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.057
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    50 derecede yakıyoruz biz evde kaloriferi
    bizim gibi soğuk yerler için 50 derecenn altına düşmek zor:)