Sogutulmuş Sebze Çorbası

Konusu '* Bebeklere Özel Menü' forumundadır ve Elif tarafından 8 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    8 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1/2 kg.
    patates
    4
    pırasa
    1 adet soğan
    50 gr. tereyağı
    6 bardak et suyu
    1 bardak koyu krema
    2 çorba kaşığı kıyılmış kırmızı soğan
    Bir tutam hindistancevizi unu

    Pırasanın koyu yeşil yapraklarını ayıklayın. Bütün sebzeleri ince ince kıyın.
    Yağı geniş ve yayvan bir kapta eritin. Soğanı ve pırasayı, soğanların kavrulmamasına dikkat ederek, yumuşayıncaya kadar 10 dakika kadar hafif ateşte pişirin.
    Patatesi ve et suyunu da ilave ederek kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kapağını da kapatıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
    Çorbayı iyice süzün veya blendırdan geçirin ve iyice soğutun.
    Kremayı, kırmızı soğanı, hizdistancevizini karıştırın. Tuzunu ve biberini ilave edip soğutulmuş bir kasenin içinde servis yapın.
    Afiyet olsun
    kaynak:iskenderiye.com