Somon Balığı veya Çipura Balığı Salatası

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salatası

    Önce balıklarınızın hiç kılçık ya da ince kılçıklarının olup olmadığını kontrol edin. Eğer tek-tük olduğunu bile farkederseniz bir cımbızla o ince kılçıkları çekip çıkarın (ama önce cımbızı sabunlu suyla yıkayıp, sonra kullanın).

    1 adet 250 gr.lık somon balığı filetosu
    Ya da 1 adet orta boy çipura balığı filetosu
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 adet limonun suyu
    Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
    1 yemek kaşığı çok ince kıyılmış taze biberiye ya da kuru biberiye
    2 yemek kaşığı çok ince kıyılmış taze fesleğen veya
    Yarım yemek kaşığı kuru fesleğen

    Balığı çok keskin bir bıçakla sanki ıspanak doğrar gibi ama çok ince parçalar şeklinde dilimleyin.
    Evde varsa strech film, yoksa şeffaf bir buzdolabı poşetinin arasına bu dilimleri yerleştirin.
    Üzerine yine şeffaf naylonu kapatıp, bir et döveceği ya da çekiçle balıkları neredeyse bir tavuk derisi inceliğinde döverek inceltin.
    Sonra bu incecik dövülmüş balıkları bir servis tabağının içine yerleştirip, üzerine tuz, karabiber serpin.
    Biberiye, limon suyu ve fesleğeni de ekleyin.
    En üste sızma zeytinyağını gezdirin.
    Bu şekilde en az yarım veya 1 saat buzdolabında bekletin ki balıklar sosunu iyice çeksin.
    Etrafını ince limon dilimleriyle süsleyip, servise sunalım.