Somon Carpaccio /İzlanda

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 12 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    12 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.610
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Somonun derisini ve kemiklerini temizleyip kalın dilimler yapalım. (Belki de hazır temizlenmiş balık dilimleri almak işinizi daha kolaylaştırabilir.) Somonları dikkatlice yuvarlayıp, streçe sarıp buzlukta donduralım. Pişirmeye yakın dolaptan alıp streçleri çıkaralım. Üstlerine yağ, limon suyu, kıyılmış sarımsak, sirke ve taze çekilmiş karabiberle marine edip balıkları on dakika civarında sıcak fırına sürelim. Çıkarır çıkarmaz üstünde halis zeytinyağı gezdirip, limon dilimleri ve maydanozla servis yapalım.