Somonlu dürüm

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkartıp uzunlamasına ince şeritler halinde kesin.
    Acı biberin çekirdeklerini çıkartıp ince halka şeklinde doğrayın.
    Zencefili, soyup rendeleyin.
    Zeytinyağını kızdırın biberleri ve zencefili 5 dakika kavurun. 30 ml. limon suyu tuz, karabiber ve ince kıyılmış taze soğanı ekleyin.
    Somonu, 2 cm. eninde küp şeklinde kesip kızgın yağda kızartın.
    Kremayı, 30 ml. limon suyu, tuz ve karabiberle karıştırın.
    Lavaşlara kremayı sürün, üzerine biberleri ve somonu koyup dürüm yapın. Tutulacak yerleri alüminyum folyo ile sarın