Soslu Yerelması

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 8 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 kg Yerelması
    4 Domates
    4 Çarliston Biber
    4 Çorba Kaşığı Margarin
    2 Çorba Kaşığı Un
    2 Çay Bardağı Süt
    1/2 Demet Maydanoz
    1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    2-3 Dilim Kızarmış Ekmek
    Tuz, Karabibe

    Yerelmasının kabuklarını soyup yıkayın ve az tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın.
    Margarinin yarısını küçük bir tencerede eritip unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Yavaş yavaş sütü ilave ederek topaksız bir beşamel sos elde edinceye kadar iyice karıştırıp pişirin.
    Çarliston biberleri ince ince doğrayın. Kalan margarini tavada eritip biberleri kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayarak biberlere ekleyin. Sos kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
    Hazırladığınız domates sosuna, beşamel sos ve 3-4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi ekleyin. Tuz ve karabiber serperek karıştırın.
    Kızarmış ekmek dilimlerini küçük parçalara bölerek servis tabağına alın. Üzerine haşladığınız yerelmasını sıcak olarak yerleştirin. Hazırladığınız sosu da üzerine yayıp kalan kaşar peynirini serpin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
     
    Son düzenleme: 29 Mart 2011
  2. 26 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. Ecisss

    Ecisss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    376
    Beğenildi:
    60
    Ödül Puanları:
    108
    Keşke resim de olsaydı, teşekkürler.
     
  4. 26 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Elif
  5. optimist_balim

    optimist_balim bebeiş on the kuciş Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    454
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    wayy güzel bi yemek eşim yerelmasını seviyo yemeğinide sever inş.