Sosyete Mantısı

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve crescentmoon tarafından 20 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : crescentmoon
  1. crescentmoon

    crescentmoon ¢яєѕ¢єηт Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.349
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    çok basit ve pratik bir yemek, çocuklarda çok seviyor

    kıymanın içine soğan maydanoz doğranır
    baharat ve tuzu atılır
    mantımızın içi hazırlanmış olur

    1 kg hazır yufka
    yarım kilo kıyma
    maydanoz
    kuru soğan
    baharat
    tuz
    yoğurt
    salça sosu

    tüm bir yufka ortadan ikiye kesilir
    yarım ay şeklini alan yufkanın düz kısmına önceden hazırlanan içten uzunlamasına konur.
    sonra yufka yuvarlanır ve gül böreği şeklinde sarılır.tepsilere dizilir
    200 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirilir.
    çıkardıktan sonra üzerine yoğurt(isteğe göre sarımsaklı olabilir) ve sos dökülür.
    afiyet olsun:KK66:
     
  2. 20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : crescentmoon
  3. talu

    talu bal böceği :) Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    476
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    cook guzel olur ben bunu en az mantı kadar severım annemde guzel yapar,yalnız gul boregı gıbı sarınca bı tepsıye su koyar yarım saat kadar ıcınde bekletır,sonra bıraz sıkıp suyunu alarak fırına verecegı tepsıye dızer,bıde bu sekılde dene daha yumusak oluyor
    emegıne saglık
     
  4. 13 Aralık 2008
    Konu Sahibi : crescentmoon
  5. crescentmoon

    crescentmoon ¢яєѕ¢єηт Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.349
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    birde bu şekilde deneyeyim, daha yumuşak olması daha iyi olur.