Sosyete Mantisinin Farkli Uyarlamasi [Resimli]

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Derin__Su tarafından 5 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    5 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Derin__Su
  1. Derin__Su

    Derin__Su derin sular ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    5.394
    Beğenildi:
    118
    Ödül Puanları:
    163
    Farkli uyarlamadan kasit gül böregi yerine bildigimiz tepsi böreginin kare sekilde dilimlenmis olmasidir... Zamaniniz kisitli ise birde böyle deneyin..

    ilk yufkamizi tepsiye seriyoruz,üzerine birkac kasik yumurtali sütlü harcimizdan döküyoruz, üzerine bir yufka daha seriyoruz.. Soganiyla birlikte kavurdugumuz kiymamizi ilave edip bir yufkayla kapatiyoruz tekrar yumurtali harcimizdan döküyoruz..Son yufkamiza kadar ayni tekrarlama olacak..
    Böregimizi 180 derecelik firinimiza verip pismesini bekliyoruz...

    5-6 adet yufka (taze yufka önerilir)
    Yufka malzemesi :
    2 adet yumurta
    1 cay bardagi süt
    Ic harc :
    450 gr kiyma
    1 adet sogan
    karabiber
    kirmizibiber
    Sos :
    Sarimsakli yogurt
    2 yemek kasigi tereyag
    1 yemek kasigi salca
    kirmizibiber

    Böreklerimiz firindan cikmaya yakinken tereyagimizi eritelim,sarimsakli yogurdumuzu hazirlayalim..Pisen böregimizi kare seklinde keselim. Son olarak yogurdumuzu ve tereyagli sosumuzu böregimizin üzerine döküp afiyetle yiyoruz.. Afiyet olsun.. :-)
     
    Son düzenleme: 5 Ekim 2009
  2. 5 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Derin__Su
  3. Derin__Su

    Derin__Su derin sular ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    5.394
    Beğenildi:
    118
    Ödül Puanları:
    163
  4. 5 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Derin__Su
  5. baharistan

    baharistan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    167
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    cokacimcoook hımm cok güzel bence ben o gülböregi gibi olanından yemiştim herseyi cigden yapıp az yagda kızartmıstı arkadasım ve biraz cig kalmıstı sırnaşık şey bence bu daha güzel ve pişmişcokacimcoook ve küçük porsiyonlara kendı zevkimize göre koymamız daha kolay olur ellerinize saglık cok sagolun iyi fikiralkisalkisalkis
     
  6. 6 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Derin__Su
  7. MiStiK

    MiStiK Yeditepeli Şehrin Kadını. Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    776
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Çok lezzetli görünüyor,elinize sağlık....
     
  8. 6 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Derin__Su
  9. Derin__Su

    Derin__Su derin sular ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    5.394
    Beğenildi:
    118
    Ödül Puanları:
    163
    bence kiyma mutlaka kavurulmali,saglik ve lezzet acisindan önemli::
    afiyet olsun
    sengözlerimebaksanabsengözlerimebaksanab
     
  10. 7 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Derin__Su
  11. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ellerine saglik canim
    manti dedigin zaman her turlusune daynamam
    buda degisik ayni borek gibi duruyo
     
  12. 10 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Derin__Su
  13. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    hımmm ellerine sağlık:*
     
  14. 11 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Derin__Su
  15. Derin__Su

    Derin__Su derin sular ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    5.394
    Beğenildi:
    118
    Ödül Puanları:
    163
    cnm bu börek zaten.. tadi cok degisik oluyor.. lazanya desen degil
    manti desen degil.. tüm tadlar bi arada..





    afiyet olsun efem..kaydirigubbakcemile2