Sote Tavuk

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Bir kasede soya sosunu, suyu zencefili ve mısır ununu karıştırın. Tavuk parçalarını içine batırıp bu sosla iyice kaplanmalarını sağlayın.
    Bir tavada 1 yemek kaşığı yağı orta ateşte iyice kızdırın. Tavukları kızgın yağda sık sık karıştırarak bir dakika sote edin. Bir tabağa aktarıp fırında sıcak tutun.
    Kalan yağı orta ateşte tekrar kızdırın. Taze soğanı, yeşil biberi mantarları ve karnabaharı ekleyip l dakika, yine sık sık karıştırarak sote edin. Suyu veya tavuk suyunu sıcak olarak ekleyip 2-3 dak. pişirin.
    Tavukları tekrar tavaya koyun. Tuz katıp, domatesleri ekleyin ve l dakika orta ateşte ısıtıp servis yapın.
    AŞÇININ ÖNERİSİ: Bu tür kızartmanın amacı, sebze ve etleri diri bırakmaktır. Bu yüzden pişirme işlemi az miktarda çok kızgın yağda yapılmalıdır.
    alıntıdır
     
  2. 4 Kasım 2011
    Konu Sahibi : Elif
  3. Anie

    Anie Alassea Ancalimë Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.386
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    106
    Sadece başlıklar görünüyor :44:
     
  4. 24 Aralık 2011
    Konu Sahibi : Elif
  5. aslankomandomunmelegi

    aslankomandomunmelegi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2011
    Mesajlar:
    114
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    41
    en kolayıma giden tavuk yemeği :)