Soya Kımasının Kullanımı

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve BenEylul tarafından 5 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : BenEylul
  1. BenEylul

    BenEylul Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2006
    Mesajlar:
    1.337
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    yemeklerde soya kıymasını kullanıyormusunz özelikle köftenin yapımında
     
  2. 7 Kasım 2008
    Konu Sahibi : BenEylul
  3. rapunzel77

    rapunzel77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    409
    Beğenildi:
    57
    Ödül Puanları:
    108
    merhaba canım ben hem kıymasını hem etini kullanıyorum.kıymasıyla köftede yapıyorum.istersen tarif vereyim.biz 2 kişiyiz o yüzden kendi ölçümü anlatayım.1 su bardağı kıymayı sıcak suda 5 dak.bekletiyorum suyun miktarı önemli değil biraz şişiyo kıyma sonra elimle sıkıyorum fazla suyunu alıyorum.gerisi bildiğin gibi yumurta bayat ekmek baharat tadıda çok güzel oluyor.sen nasıl yapıyorsun cnm..
     
  4. 7 Kasım 2008
    Konu Sahibi : BenEylul
  5. BenEylul

    BenEylul Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2006
    Mesajlar:
    1.337
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    aynen senin anlatığın gibi yanlız ben etini hiç kulanmadım sdece kıymasını kulanıyorum
     
  6. 7 Kasım 2008
    Konu Sahibi : BenEylul
  7. ZARACI

    ZARACI Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.300
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Bende eşit oranlarda dana kiymasiyla kariştirip köfte veya yemeklere katiyorum çok lezzetli va dana kiymasindan sağlikli.
     
  8. 7 Kasım 2008
    Konu Sahibi : BenEylul
  9. landsarc

    landsarc minik mucizem :) Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.444
    Beğenildi:
    59
    Ödül Puanları:
    108
    bende kullanıyorum soya kıymasını,köfteyi hiç denemedim ama bir ara deneyeceğim..ben özellikle bazı çorbaların içine atıyorum,makarnada kullanıyorum,hatta içine tuz,karabiber,pul biber ve maydanozla katıp kıymalı börek bile yapıyorum,ve yiyenler ayırt edemiyor.sengözlerimebaksanab
    Benim kırmızı etle aram pek olmadığından soyaya başvuruyorum,ama kırmızı etin yararları başka tabe,bu hem lezzet hemde görüntü alternatifi,kesinlikle besin değerleri karşılaştırılamaz..a.s.
     
  10. 12 Kasım 2008
    Konu Sahibi : BenEylul
  11. KUKLACI

    KUKLACI Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    hım ben de içli köftede denemeyi düşünüyordum bi ara sonra yerini tutmaz diye normal kıyma kullandım ama denemek lazım özellikle de köftede
     
  12. 17 Kasım 2008
    Konu Sahibi : BenEylul
  13. Japon KIZ

    Japon KIZ IŞIL' IM Pro Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.756
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Börek yapıyorum bende hiç ayırt edilmiyor. sırnaşık şey
     
  14. 18 Kasım 2008
    Konu Sahibi : BenEylul
  15. BenEylul

    BenEylul Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2006
    Mesajlar:
    1.337
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    cokacimcoook sadeçe böreki yapan bilenyor diyilmi japon kız
     
  16. 18 Kasım 2008
    Konu Sahibi : BenEylul
  17. swet2006

    swet2006 ÇOK FİKİR, TEK ÇÖZÜM Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    985
    Beğenildi:
    36
    Ödül Puanları:
    88
    kızlar nerden alıyorsunuz soya kıymasını kasaptanmı?
     
  18. 18 Kasım 2008
    Konu Sahibi : BenEylul
  19. iipekk

    iipekk Dikkat! bebek var :) Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.539
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    ben soye kıymmasını gormedım hıc etı nasıl oluyor kızlar
    bu soya dedıgımız soya fasulyesı degılmı
    cokmu cahılım acaba:S