St.honore (yaş pasta)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve OLACAKLARDANSORUMLUOLMAM tarafından 12 Mart 2009 başlatılmıştır.

    12 Mart 2009
    Konu Sahibi : OLACAKLARDANSORUMLUOLMAM
  1. OLACAKLARDANSORUMLUOLMAM

    OLACAKLARDANSORUMLUOLMAM Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    6.042
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    fransızlara ait çok enfes bi pasta

    libbym canım çekti ve tarifini bulamıyorum
    zaten hep fransızca açıklamaları var
    sen anlarsın bu işlerden yardım et gözün sevim..

    karamel

    arkadaşlar bu pastayı her fransaya gittiğimde yiyordum
    pastaneye bir gün önceden tlefon açıp sipariş veriyorsun
    zira yok satıyor..
    kaç gündür aklımdan çıkaramıyorum mutlaka yemem lazım
    bilen duyan varsa yardım etsin lütfen..
     
  2. 12 Mart 2009
    Konu Sahibi : OLACAKLARDANSORUMLUOLMAM
  3. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    120 ge milföf hamuru
    200 gr krem santi

    Kremasi için :
    24 gr misir nisastasi
    65 gr toz seker
    1 vanilya
    28 cl yagli süt
    4 yumurta sarisi
    35 gr tereyag
    10 cl sivi krema
    2 tatli kasigi pudra sekeri

    Küçük toplar için hamur malzemesi :
    4 yumurta
    100 gr tereyag
    1 çimdik tuz
    250 ML su
    200 gr Un

    karamel için:
    250 gr toz seker
    60 gr glükoz
    80 ML su

    Yapilisi :
    Büyük bir tencerede, misir nisastasini ve sekerin yarisi ve vanilyayi ekle.
    Sütü ilave et, kaynayasiya kadar karisitir.
    Baska bir kapta, yumurtalarin sarisi, sekerin diger yarisini krema bir hale geleseye kadar çirp.
    Ve çirpmaya hala devam et, hiç durmadan, kaynamis olan sütü ilave et.
    Elde ettigin kremayi tekrar tencereye koy, ve koyu bir kivama geleseye kadar karistirarak pisir. Ocaktan aldiktan sonra, önceden koydun buzlu bir kabin içerisine(benmari usulu) içine koy.
    Halen karistirarak, tereyagi kûçük parçalra dogranmis olarak ilave et ve yedir. Ve sogumasini bekle.
    Krema iyice soguduktan sonra, krem santiyi yap, kram sati kivama gelince içine pudra sekerini ilave et.
    Santiyi kremaya ekle ve buzdaolabina koy.

    Yuvarlak toplar basliyoruz artik :
    250 Ml suyu kaynatiyoruz. Içine teryagi ve tuzu ilave ediyoruz.Ocaktan aliyoruz ve unu ilave ediyoruz, tahta kasikla karistiriyoruz.
    Tekrar ocaga koyuyoruz ve karistiyoruz, hamur kendi kendine kalkacak.
    Ocaktan aliyoruz tekrar ve yumurtalari teker teker atip karistiyoruz. Her yumurtayi yedirdikten sonra tekrar ilave et.
    Cok soguk olan milföy hamurunu tezgaha aliyoruz. 7 cmlik , 6 tane disk kesiyoruz ve islatilmis yagli kagidin ûzeine diziyoruz.
    Elde ettigin hamuru, pasta torbasina koyuyoruz ve milfôy hamurlarini üstûne yuvarlar toplar yapiyoruz.
    üzerlerine pudra sekeri ilave et.
    Ocagini 6/4 dereceye ayarla veya 200&#176:KK66:
    Geri kalan hamuru, yagli kagit uzeine 24 tane topacik yapiyorsun.
    2 tepsiyide firina veriyorsun. 25 dakika boyunca milföf hamurunu pisriyorsun, 18-20 dakika topaciklari des Saint-Honoré :
    Krema iyice soguduktan sonra, topaciklarin altina bir delik açiyorsun, ve kremayi dolduruyorsun.
    Bir tencereye su seker ve glükozu koyuyorsun.
    Karamel olasiya kadar kadar pisiriyorsun.
    Cok hizli bir sekilde karamel tenceresini baska bir kapta olan soguk suyun ustune koyuyorsun ki, karamelin pismesini durduyorsun yoksa yanar.
    Topaciklari¨kafalarini karamele batiriyorsun. ve dörder dôrder, milföf hamurun uzerine koyuyorsun. Sogumaya birak.
    Servis etmeden krem sati ile susluyorsun.

    AMA ZOR OLDU HAAAA. COK ZAHMETLI BIR TATLI SIMDIDEN KOLAY GELSIN AFIYET OLSUN.

    [​IMG][/URL][/IMG]
     
  4. 12 Mart 2009
    Konu Sahibi : OLACAKLARDANSORUMLUOLMAM
  5. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG][/URL][/IMG]
    [​IMG][/URL][/IMG]
    [​IMG][/URL][/IMG]
    [​IMG][/URL][/IMG]
    [​IMG][/URL][/IMG]
    [​IMG][/URL][/IMG]
    [​IMG][/URL][/IMG]
    [​IMG][/URL][/IMG]
     
  6. 19 Mart 2009
    Konu Sahibi : OLACAKLARDANSORUMLUOLMAM
  7. OLACAKLARDANSORUMLUOLMAM

    OLACAKLARDANSORUMLUOLMAM Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    6.042
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    aynen de bu Allah razı olsun hihoyyyt
     
  8. 31 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : OLACAKLARDANSORUMLUOLMAM
  9. mehay

    mehay CANIM OGLUM Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    15.992
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    198
    hii ayni profiterol gibi bu biliyorum tadi guzel gercekten ama biraz ugrastirici...
     
  10. 31 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : OLACAKLARDANSORUMLUOLMAM
  11. Princess of Rain

    Princess of Rain ♥ ♥ My Little Princess♥ ♥ Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.490
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    amanin bu ne loooooo cok guzel birseye benziiii canim cektiii ama ne yaparim nede yerim cok zor beee ugrasamam he:dilcikar: