Su Böreği (resimli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve ozgmm tarafından 20 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    20 Haziran 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  1. ozgmm

    ozgmm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.445
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    103
    **bu tarif küçük boy tepsi içindir.daha fazla yapmak için hamurun malzemeleri arttırılabilir.

    böreği fırında pişirecekseniz dilimleyerek fırına verebilirsiniz.piştikten sonra kesmesinde zorluk yaşamazsınız.
    ben hep tavada yaptığım için sadece hava alması için kürdanla delik açarım.kesme işlemini piştikten sonra yaparım aksi takdirde tavada çevirirken zorlanabilirsiniz.

    büyük boy tencerede yeteri kadar su kaynatılır.
    tereyağı eritilir.

    3 yumurta
    yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı yoğurt
    aldığı kadar un
    tuz
    İç harcı için;
    peynir
    maydanoz
    aralarına sürmek için;
    tereyağı

    hamuru için; un hariç diğer malzemeler iyice karıştırılır.
    azar azar un eklenerek iyice yoğurulur.
    hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
    hamur hazır olunca üzerine nemli bez örtülüp dinlendirilir.
    bu sırada iç harcı hazırlanır.
    rendelenmiş peynire doğranmış maydanoz eklenip karıştırılır.
    dinlenmiş hamur 8-10 adet eşit parçalara bölünür.
    hepsi teker teker açılıp daha sonra haşlanır.
    tepsiye dizilen yufkalrın arasına tereyağı sürülür.
    orta katına veya aralarına harç paylaştırılır.
    daha sonra hamurların hava alması için üzerine kürdanla delikler açılır.
    fırında veya tavada arkalı önlü pişirilir.
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 20 Haziran 2010
  2. 20 Haziran 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  3. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Mükemmel görünüyor!...
    Asla vazgeçemiyeceğim bir tad...
    Adeta hayranı oldugum bir tarif...
    Teşekkürler canım paylaştıgın içinopuyorumnanaktan
    Şimdi olsada yesemmmm:asigim:
     
  4. 20 Haziran 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  5. ozgmm

    ozgmm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.445
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    103
    teşekkür ederim.
    afiyet olsun... opuyorumnanaktan