Su böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve galisra tarafından 27 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    27 Ekim 2008
    Konu Sahibi : galisra
  1. galisra

    galisra Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Ocak 2008
    Mesajlar:
    170
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    İlk olarak iç harcı hazırlanır.Diğer taraftan 6 milföy hamuru çekilip esnetilerek yağlanmış tepsiye yayılır.Üzerine 3 yufka parçalanarak konur. Üzerine hazırlanan iç malzeme konulur.kalan diğer yufka da parçalanarak üzerine konur en son üstüne tekrar milföyler esnetilerek yayılır. Üzeri için sos hazırlanır. bunun için; yarım su b. süt, yarım su bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1şişe soda karıştırma kabına alınarak çırpılır. hazırlanan börek dilimlendikten sonra sos dökülür. sosu iyi çekmesi için börek tekrar kesilir üzerine çörek otu serpilir ve 180 derecelik fırında 30-35 dakikada pişirilir.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 17 Ocak 2009
  2. 17 Kasım 2009
    Konu Sahibi : galisra
  3. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    güzel bi tarif. tarif dosyama ekledim. teşekkürler..