Su böregi

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 13 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    13 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.146
    Ödül Puanları:
    438
    Tüm malzemeyi iyice yogruup kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edin hamuru yarim saat stü nemli bir bezle örtülü sekilde bekletin.Daha sonra hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar koparim cok ince olmayacak sekilde acin.Acilan yufkalari bol kaynar suda yarim dakika belkide daha az tutup birbirine yapismamasina özen göstererek haslayin haslanmis yufkalari hemen soguk su dolukaba alinir süzülerek yaglanmis tepsiye dizlir(tepsinin tabanina ilk yufka cigden konur)tam oartasina gelindiginde ister peynirli maydanozlu karisim ister patatesli karisim isterseniz kiymali karisim konur ve yufkalar bitee kadar bu islem devam eder tapsi hazir hale geldiginde börek dilimlere ayrilir ve en üstüne 250 gr tereyagi ve biraz siviyag karisimi kizdirilip dökülür önceden isitilmis 170 dereceli firinda iyice kizarana dek pisirilir.AFIYET OLSUN