Subiz sosu/

Konusu 'Soslar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.162
    Ödül Puanları:
    438
    Yumurta yemekleri,fırında kızartılmış kuzu ve koyun yemeklerinde kullanılır



    750 gram Soğan doğranmış 100 gram Margarin
    800 ml Beşamel sos 1 Çay kaşığı tuz
    1 Çimdik karabiber 200 ml Çiğ krema

    Soğanları kaynar suda 2-3 dk haşlayın ve iyice süzün.Derin bir tavada margarini eritin.Soğanları ekleyip,kısık ateşte renk aldırmadan kavurun. Ateşi kısın.Beşamel sosu ilave edip,iyice karıştırın.Tuz ve karabiberini ilave edin.Sosun üzerini kapatıp fırında 1 saat pişirin.İnce bir süzgeçten geçirip,süzün ve temiz bir kaba boşaltın.Tekrar ısıtıp kremayı katıp karıştırın ve servise sunun.
    kaynak uzmanforum.org