sucuk mu denir cezeryemi denir atom mu denir

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve chess tarafından 30 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    30 Ekim 2009
    Konu Sahibi : chess
  1. chess

    chess Guru Editor

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    48.635
    Beğenildi:
    32.548
    Ödül Puanları:
    463
    hani içinde ceviz, badem, kuru kayısı, kuru incir, fındık gibi malzemelerle yapılan içinde un olan olmayan ama içinde havuç olmasın pekmez olmasın bi tarif istiyorum.
    biraz garip anlattım ama anladınız siz
    kaydirigubbakcemile3
    rica etsem asıl malzemeleri bunlar ve türevleri olan bi tarifiniz var mıa.s.
     
  2. 30 Ekim 2009
    Konu Sahibi : chess
  3. alkim

    alkim Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    588
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    bence ne istedigini bile bilmiyorsun
     
  4. 30 Ekim 2009
    Konu Sahibi : chess
  5. chess

    chess Guru Editor

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    48.635
    Beğenildi:
    32.548
    Ödül Puanları:
    463
    içinde bu malzemelerin kullanıldığı tarifler arıyorum, sadece adını bilmiyorum genel olarak bu isimler kullanılıyor sanırım
    bilmiyorsan gölge etmek zorunda değilsin
     
  6. 30 Ekim 2009
    Konu Sahibi : chess
  7. denizbaris

    denizbaris Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.292
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Cezeryenin ana malzemesi havuçtur... Havuç uzuun süreler kaynatılarak şeker ve nişastayla koyultularak içine fıstık ceviz yada fındık katılarak yapılır...
    Evde yapmak pek mümkün değildir.. Çok fazla havç kullanmak gerekir ve saatlerce kaynatmak gerekiyor....
    Sucuk dediğin üzüm suyunun şeker ve nişasta ile kaynatlarak koyulaştırılması sayeside yapılır. Ceviz ipe dizileir. Ve dizili cevizler bu koyu kıvamlı sıvıya bulanır kat kat soğutularak sevis yapılır..
    Bu da genelde hazır alınır. vde yapan tanıdıklarım var ama çok meşakkatli bir iş ve şeker nişasta ayarıı iyi tutturmak lazım...

    Atomu dakuruyemişçilerde görüyorum. Hiç yemedim.. Top top etrafı fındık fıstıkla kaplı. Ama nasıl yapıldğını bimliyorum... Sanırım bunu da evde yapmak uzun ve meşakkatli bir iştir...
    Hiç değmez uğraşmana ve harcadığın zamana...
     
  8. 30 Ekim 2009
    Konu Sahibi : chess
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Tatlısı bu malzemelerle o kadar güzel şeyler yapabilirsin ki.
    Cezerye - kuru yemiş topları - mini kurabiyeler -barlar..
    Sen en çok hangisini istiyorsun:) ve pişsin mi pişmesin mi onu söylersen
    daha iyi olur..

     
  10. 30 Ekim 2009
    Konu Sahibi : chess
  11. chess

    chess Guru Editor

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    48.635
    Beğenildi:
    32.548
    Ödül Puanları:
    463
    teşekkürler kızlar bilgiler için aslında ben bunu oğlum için istiyorum malum kış koşulları güçlü kuvetli şeyler yesin istiyorum, dışarda bende görüyorum ama güvenemiyorum nasıl yapılıyo ediliyo ama yapılışı bu kadar zorsa, o kaadr malzemeyi riske girip telef etmeye gerek yokkaydirigubbakcemile3
    libyanacım sende tarif bol varmı bu mazemelerin kullanıldığı kurabiye tarzı tariflerin, pişmeyen bi tarif olursa o da olabilir ama "bar" dedin o daha çok dikkatimi çekti, bi bar tarifin varsa çok sevinirim vallaŞeniz
     
    Son düzenleme: 30 Ekim 2009