Sucuklu Ekmek

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve Elif tarafından 9 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    9 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Yoğurma kabına toz mayayı ve ılık sütü koyup, maya eriyene kadar karıştırın. Üzerine tuzu, yoğurdu, sıvıyağı ve unu ekleyip, yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp, kabarması için 30 dakika bekletin. Hamuru dört eşit parçaya bölün. Elinizi zeytinyağına batırarak, hamurlara, tezgahın üzerinde, uzun pide şekli verin.
    Üzerlerine 2 yemek kaşığı suyla çırptığınız domates salçasını sürün.Sucuk, ve yeşil zeytini hamurlara paylaştırın. Üzerlerine kekik ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip, 20 dakika daha bekletildikten sonra, 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Üzerine hafif zeytinyağı gezdirip, servise sunun