Sucuklu-Mantarlı börek

Konusu 'Börekler' forumundadır ve EU1 tarafından 7 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Bir böreğin içinde sucuk-mantar ikilisinin pek de uyumlu olmayacağını düşünürken, tadına baktıktan sonra ne kadar yanıldığımı anladım.

    Tereyağını eritin. Ocaktan aldıktan sonra süt ve yumurtaları ekleyerek iyice karıştırın.

    Mantarları rendeleyin. Tavaya zeytinyağını koyup ve iyice ısıtın. Mantarları atıp biraz kavurun. Çok minik doğranmış sucukları da atıp pişene kadar çevirin. Tuz ilave edin ve soğumasını bekleyin.

    300-400 gram mantar
    1/2 çay bardağı zeytinyağı
    8-10 dilim sucuk
    3 yufka

    harç için;
    1/2 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 yumurta

    Yufkayı önce tezgahın üzerine tamamen açın, içine her tarafına gelecek şekilde sütlü harçtan döküp yarım ay şeklinde kapatın. Mantarlı malzemeyi yufkanın içine yayıp, yuvarlak uçtan başlayarak rulo olarak sarın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerlerine kalan harçtan sürerek, önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.