Sucuklu tost Yapmanın Püf Noktası

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Jblal tarafından 21 Mart 2008 başlatılmıştır.

    21 Mart 2008
    Konu Sahibi : Jblal
  1. Jblal

    Jblal Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Şubat 2008
    Mesajlar:
    86
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    sucuklu tost yapan varmı aranızda.varsa nasıl yapıyorsunuz. sucuğun iyi pişmediğinde barsak parazitlerine yol açtığını biliypruz.tost makinesinde kaşaryla berabermi yapıyorsunuz, sucuğu önceden ayrıca pişiriyormusunuz.bunun pratik bir yolu varmı?
     
  2. 21 Mart 2008
    Konu Sahibi : Jblal
  3. kedicik81

    kedicik81 işte yanlızlık ben buyum Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.695
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    ben çok severim tostu fakat önceden kızartarak yapmıyorum dogrusu ama biraz fazla bekletıyorum
     
  4. 21 Mart 2008
    Konu Sahibi : Jblal
  5. onuseviyorum

    onuseviyorum Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.438
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    ben tost makinasında önce sucukları
    pişiriyorum
    sonra ekmeğin arasına koyyorum..
     
  6. 23 Mart 2008
    Konu Sahibi : Jblal
  7. Jblal

    Jblal Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Şubat 2008
    Mesajlar:
    86
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    ama tost makinesi kirleniyor o zamanda. daha pratik bir yol arıyorum
     
  8. 23 Mart 2008
    Konu Sahibi : Jblal
  9. Chelzy

    Chelzy Haydi kalk ayağa, yürü güneşe ! Pro Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.761
    Beğenildi:
    12.822
    Ödül Puanları:
    288
    Tost makinesi yok bizde onun için teflon tavada ilk önce sucukları azıcık kızartıyorum sonrada peynırlerı bırazcık maşayla her ıkı tarafını teflona suruyorum sonundada ekmegı bastırıyorum.İçine koyuyorum hepsını.Gercekten cok guzel oluyor .Birde ben tost'u ipince sevmiyorum onun içinde tost makınesı kullanmıyorum.Benim yaptıgım yontemle ekmekte pek küçülmüyor tadına varabılıyorum :)
     
  10. 30 Mart 2008
    Konu Sahibi : Jblal
  11. Beyazzenci

    Beyazzenci Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    38
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    tost makinasına aleminyum folyo geçirip kirlenmesini engel oluyorum önce sucukları pişiriyorum sonra bıraktiğı yağda tosta devam ediyorum
     
  12. 30 Mart 2008
    Konu Sahibi : Jblal
  13. ze-ta

    ze-ta EmEkli Editör :P Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2007
    Mesajlar:
    699
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    108
    folyonun sıcakla teması halınde saglıga cok zararı varmıs...
    ben tost makınasına ekmegı acıp koyuyorum ekmek ısınınca ekmegın ıc tarafına sucukları dızıp ıkı taraflı pısırıyorum boylece yagıda lezzetıde ekmegın ıcıne ıslıyor son olarakta ekmegı kapatıp 5 dakıka kadar ısıtıyorum bu kadar :KK66:
    afıyet olsun...
     
  14. 31 Mart 2008
    Konu Sahibi : Jblal
  15. TuRuNCu

    TuRuNCu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.957
    Beğenildi:
    2.397
    Ödül Puanları:
    238
    tost makinasına yağlı fırın kağıdı serip sucuğu kızartıyorum.Daha sonra kızaran sucugu ekmeğin arasına koyup tost yapıyorum.Yağlı fırın kağıdı sayesine tost makinasıda batmıyor
     
  16. 9 Nisan 2008
    Konu Sahibi : Jblal
  17. Jblal

    Jblal Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Şubat 2008
    Mesajlar:
    86
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    iyi fikir. aliminyum folyo sağlığa zararlı ısınınca ama bu yağlı kağıt zararlı değildir sanırım
    teşekkürler
     
  18. 29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : Jblal
  19. BLACK_PEARL

    BLACK_PEARL Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    120
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    ekmeği iki taraklı açıp önce sucukları üstüne dizerek makinayı bastırıyorum böylelikle hem ekmeğin içi ısınmış oluyor hemde sucuklar pişiyor daha sonra kaşarları da üstüne dizip birazda ketçap döktükten sonra ekmeği kapatarak bastırıyorum makinayı 2 dk sonra da yapını sürüyorum....tabi bunları rejime başlamadan çnce yapıyordum:)