Sultani Bezelye Meze

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Halikarnas tarafından 28 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    28 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  1. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
    Fındıklı sultani bezelye mezesi.

    Sultani bezelyeleri kaynar suda 30 saniye haşlayıp renklerini kaybetmemeleri için buzlu suya alın ve soğutup süzün. Tarator için zeytinyağı ve fındık hariç tüm malzemeyi mutfak robotunda çekin. Zeytinyağı ekleyip son olarak fındıklan çalışır durumdaki robota ilave edip 10-15 saniye daha çektikten sonra tuzunu ekleyip hazır edin. Bir avuç sultani bezelyeyi bir çorba kaşığı taratorla karıştırdıktan sonra servis yapın.

    kg ayıklanmış sultani bezelye
    100 gr fındık
    100 gr zeytinyağı
    3 adet tost ekmeği
    1 diş sarımsak
    1.5 limonun suyu
    Tuz

    Afiyet olsun