Sulu köfte/Sivas

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    Yarım kilo kıyma
    Yarım su bardağı ince bulgur
    2 yumurtanın akı
    2 yemek kaşığı un
    Tuz,karabiber,nane
    5 su bardağı su
    1 büyük boy patates
    ÜZERİNE:
    1 adet rendelenmiş kuru soğan
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı biber salçası(domates salçasıda olabilir)
    Toz kırmızı biber

    Kıyma,ince bulgur,un,yumurta akı,tuz karabiber,nane derin bir kaba konur.Uzunca bir süre yoğrulur.Küçük parçalar kopartılıp sıkılır.Köfteleri şekillendirirken ellerin her zaman ıslatılmış olması lazım.Tencerede su kaynatılır.Biraz tuz atılır.Köfteler kaynayan suyun içine atılır.Biraz köfteler piştikten sonra doğranmış patatesler ilave edilir.Bir tavada tereyağ eritilir.İçinde rendelenmiş soğan pembeleşene kadar kızartılır.İçerisine salça eklenir.Tava ateşten indirilirken biraz toz kırmızı biber eklenir.Tavadakiler köftelerin üzerine aktarılır.Bir taşım daha kaynayınca ocaktan alınır.Afiyet olsun.