sulu yemek tarifleri lazımm

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve klik tarafından 2 Mart 2010 başlatılmıştır.

    2 Mart 2010
    Konu Sahibi : klik
  1. klik

    klik Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.106
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    sebzeli yada etli sulu yemek tarflerinizee ihityacım var.
     
  2. 2 Mart 2010
    Konu Sahibi : klik
  3. iipekk34

    iipekk34 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2009
    Mesajlar:
    14.492
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    196
    ilk aklıma gelen sulu köfe oldu istediğin yemeği söylersen bildiğim bir şeyse onuda yazarım
    hep göz kararı yaptığım için ölçüm yok bazen 250 gr kıymadan bazen yarım kilodan yapıyorum
    kıymanın içine bir tane soğanı rendele yıkadığın ince bulguru (pirinçlede olur)
    tuz karabiber kimyon ekle iyice yoğur küçük küçük yuvarla bir tepsinin içine
    un koy köfteleri buradaki una bula tencerenin içinde salçayı az yağla kavur
    üzerine su ekle kaynayınca köfteleri at ködfteler pişince yemeğin hazır istersen küçük küçük doğranmış patates ve havuçta ekleyebilirsin köfteleri haşlarken
     
  4. 2 Mart 2010
    Konu Sahibi : klik
  5. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    tüm yemeklerin yapılış tarzı aynıdır zaten soğanı kavurup salçayı ilave edip birazda salçayla kavurup kullanılacak hazırlanmış sebzeleri koyarsın biraz daha birlikte kavurup üzerine sıcak suyunu tuzu nu baharatını ilave edersin...
     
  6. 2 Mart 2010
    Konu Sahibi : klik
  7. klik

    klik Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.106
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    mesela patlıcan yemeği,mesela bezelye yemeği,mesela sulu tavuklu patates yemeği,mesela bamya yemeği bunların hepsi aynımı yapılıyor.
     
  8. 2 Mart 2010
    Konu Sahibi : klik
  9. iipekk34

    iipekk34 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2009
    Mesajlar:
    14.492
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    196
    bamyayı ben bol domatesli yapıyorum hiç karıştırmıyorum uzamaması için
    anlatayım ; bamyaları derya baykalın programında öğrendiğim gibi ayıklamadan önce
    yıkıyorum kuruduktan sonra ayıklıyorum tencereye soğanı doğruyorum birkaç diş sarımsak
    doğruyorum 6-7 tane domates doğruyorum bamyaları ekliyorum bir limon suyu gezdiriyorum
    tuzunu ilave edip biraz üzerinde yağ gezdirip ocağa koymadan karıştırıyorum sonra ocağa koyup hiç k
    karıştırmadan pişiriyorum biraz su ekleyip karıştırma ihtiyacı duyarsam tencereyi kulplarında tutup
    sallıyorum eğer istersen soğanı kavurup domatesleri biraz öldürüp o şekildede yapabilirsin
    ben çiğden yaptığım için kendi yaptığım şeklini yazdım patlıcanıda bu şekilde bol domatesli sarımsaklı zeytinyağlı yapabilirsin
     
  10. 2 Mart 2010
    Konu Sahibi : klik
  11. klik

    klik Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.106
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ıpekk34 çok teşekür ederim yazdım tarifinizi.
     
  12. 2 Mart 2010
    Konu Sahibi : klik
  13. iipekk34

    iipekk34 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2009
    Mesajlar:
    14.492
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    196
    afiyet olsun istediğiniz başka tarifle olursa verebilirim
     
  14. 2 Mart 2010
    Konu Sahibi : klik
  15. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    bamya hariç diğerleri üsttee anlattığım şekilde yapılıyor,bamyayıda annemden öğrendiğimşekilde yapıyorum temizleyip yıkayıp süzdürürüm daha sonra biraz yağ ile uzaması ğidene kadar ocağın üzerinde kavururum,kavrulan bamyaları bi kenara ayırıp tenceredekalan yağın içinde soğan kıyma domates salçayı kavururm kıvama gelincede bamyaları ilave edip sıcak suyunu koyup pişiririm kesinlikle limon vs kullanmam hiç te uzama olmaz bamyalarda kavrularak yapıldığı için....