sulu yemek

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve RUKPE tarafından 24 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    24 Şubat 2010
    Konu Sahibi : RUKPE
  1. RUKPE

    RUKPE Guest

    arkadaşlar,bana etli yada etsiz,tavuklu yada tavuksuz,sebzelide olabilir ama sulu olan yemek tariflerinizden verebilirmisiniz? eşim sulu yemek istiyor ve çok seviyor ama ben sulu yemek çeşidi pek bilmiyorum.yardım lütfennn
     
  2. 24 Şubat 2010
    Konu Sahibi : RUKPE
  3. RUKPE

    RUKPE Guest

    Bu akşama yapmak istiyodum ama galiba konumu kimse görmedi :KK43:
     
  4. 25 Şubat 2010
    Konu Sahibi : RUKPE
  5. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Buu tavsiye edebilirim canım:
    xxDerinxx
     
  6. 2 Mart 2010
    Konu Sahibi : RUKPE
  7. coylady

    coylady her şey güzel olacak... Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    202
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım genel olarak yemeklerin mantığı hep aynı;

    etli yemeklerde önce eti kendi suyuyla pişiririm sonra soğan, biber, salça ile kavurur (yazın domates ağırlıklı) sonra içine ne ile pişreceksen mesela:
    patates
    taze fasulye
    bezelye
    önceden ıslatılmış nohut-kurufasulye
    mevsim sebzeleri (etli seviyorsanız)

    koyup biraz kaynamış su, tuz baharatını koyup pişiriyorum

    a.s.
     
  8. 2 Mart 2010
    Konu Sahibi : RUKPE
  9. coylady

    coylady her şey güzel olacak... Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    202
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    sebze yemekleri severseniz :


    KARNABAHAR SOTE
    Malzemeler:

    - 1 orta boy karnabahar
    - 1 adet kuru soğan
    - 3-4 diş sarımsak
    - 2 adet kırmızı biber (yeşil de olur)
    - 1 adet orta boy havuç
    - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    - 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
    - Arzuya göre tuz, pul biber, karabiber

    Yapılışı:

    1. Karnabaharı kök kısımları da dahil olmak üzere ufak ufak doğrayın. Yıkayıp tel süzgece alın, üzerine kaynar su gezdirin. Annem bunun amacının karnabaharın bazen hoşa gitmeyen kokusunu almak olduğunu söyledi, ama bu işlemi yapmayabilirsiniz de.

    2. Soğanı, sarımsakları, biberleri ve havucu küçük küçük doğrayın. Tümünü zeytinyağını ısıttığınız geniş bir tavaya alarak 5 dk kadar soteleyin.

    3. Karnabaharın kök kısımlarını tavaya ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin. Çiçek kısımları daha çabuk pişeceği için onları birkaç dakika sonra ekleyin.

    4. Tüm sebzeler biraz yumuşadıktan sonra sonra tuz, kırmızı biber, acı severseniz pul biber serpip karıştırın, kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Arada kontrol etmeyi ve karıştırmayı unutmayın. Piştikten sonra dilerseniz taze çekilmiş karabiber serpin.

    Servis önerileri:
    * Karnabahar soteyi sarımsaklı yoğurt ve kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.
    * Sade pişirilmiş bir makarna yanına çok yakışabilir.
    * Yoğurtla servis etmeyecekseniz serviste üzerine limon sıkabilirsiniz. Hatta elinizin altında turunç varsa limon yerine turunç denemenizi tavsiye ederim. Sürpriz bir aroması, mis kokulu bir lezzeti vardır!

    tarif "sibel'in kahvesi"nden.
    ben azcık da salça koyuyorum çoookkk az da su ama çok az. eşim sebze çok sevmez ama bunu çok seviyoruz yoğurtla
     
  10. 2 Mart 2010
    Konu Sahibi : RUKPE
  11. klik

    klik Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.106
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    çok teşekür ederim.şimdi aldım tarifinizi.en kısa zamanda yapıcam.