Sünger kek/Şimal üyemizden

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 11 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    5 yumurta
    1 çay bardağı ılık su
    1,5 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı un
    1 pk kabartma tozu
    1 pk vanliya
    1 partakal kabuğu rendesi
    1 avuç üzüm

    Yumurtalarla 1 çay bardağı suyu çırpıyoruz. Daha sonra içine şeker, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip iyice çırpıyoruz. Ununu da ekleyip güzelce çırptıktan sonra portakal kabuğunu ekleyip içine dağılmasını sağlıyoruz. Kek hamurumuzu yağlanmış kalıbımıza döktükten sonra, unlanmış kuru üzümlerimizi güzelce üzerine yerleştiriyoruz. (Daha sonra dibine çökecektir)
    165 derecelik fırında pişiriyoruz.
    İşte bu kadar basit, sadece 10 dakikanızı alır. İçinde ki portakalın kokusu da bir başka oluyor. İsterseniz 1 çay bardağı suyun yerine portakalın suyunu da kullanabilirsiniz. Benim kız çok seviyor, zaten tatlıya asla hayır demiyor.
    Afiyet olsun…