Süper Fındık Lahmacun (Resimli)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 24 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    24 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    600 gr dana koyun karışık orta yağlı kıyma (tek çekilecek)
    400 gr soğan (soyulmuş)
    400 gr domates(kabuğu soyulmuş)
    Yarım demet maydonoz
    1 kaşık ev biber salçası
    Tuz
    Karabiber
    Pul biber
    1 kaşık yoğurt
    ½ çay bardağı sıvıyağ(etiniz çok yağlıysa azaltabilirsiniz)

    Soğan , domatesiniz elde ince doğrayın.Tuz karabiber tatlı pulbiberle tüm sebzeleri öldürün, ardından etinizi ekleyin.Enson yağınızı ve yoğurdunuzu ekleyin iyice karıştırın.
    Odun ateşinde pişmeye gönderin.(kara tepsilerde pişirilir))(Mersin –Adana yöresinde)
    Not :Bardak altı(fındık) lahmacun,yöresel lahmacundur.Ebat çay tabağı boyutundadır.Arzuya göre ince kıyılmış taze biber ve sarımsak eklenir.
    Malzemeyi asla robottan geçirmeyin,sulanır.
    Yoğurt lahmacununuz yumuşacık yapacaktır.Asla fırından gelince sarmalayarak hamurlaştırmayın
    Artan lahmacunu 1-2 gün içerisinde teflon tavada ısıtarak tüketmenizi öneririm,kalanı yüz yüze kapatıp derin dondurucuda buzdolabı poşetinde 2 ay kadar saklayabilirsiniz
    Serviste ayran ,şalgam ve maydonoz öneririm..Afiyet olsun.
     
  2. 24 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 25 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. perininkizi

    perininkizi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    935
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    61
    kaç gündür canım bundan istiyor ama burada vereceğimiz fırın yok ( mersin dışındayım )
    ama en yakın zamanda evdeki fırında yapacağımmm:sinifsinif:
     
  6. 25 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Canın çekiyorsa biran önce yap canım evdeki fırında da olur. Dışarda böyle küçük yapmazlar...
     
  8. 26 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  9. armonipark

    armonipark Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    99
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    İlk defa burada tarifini gördüm.Mutlaka deneyeceğim
     
  10. 26 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  11. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Şimdiden afiyet olsun :)
     
  12. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  13. fenerliiiii1907

    fenerliiiii1907 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2010
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    nefis görünüyolar yakında 100 kilo olacağım :2:
     
  14. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  15. devran_26

    devran_26 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2009
    Mesajlar:
    2.229
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    gecenin 11 inde yazık değılmi bana ya çok güzel görünüyoooooo
     
  16. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  17. ThirtyFouR

    ThirtyFouR iStaNBuL Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2010
    Mesajlar:
    7.518
    Beğenildi:
    411
    Ödül Puanları:
    188

    hos görünüyorda ben tariften birsey anlamadim
    hamurunun tarifi nerde?
     
  18. 4 Kasım 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  19. rosalenda83

    rosalenda83 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2010
    Mesajlar:
    2
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    Very, very impressive and I love this recipe very much