Sürpriz Kar Pastası Resimli

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Libyana tarafından 26 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Kopuk sevenler ıcın guzel bır alternatıf..
    :)
    Bızım cok hosumuza gıttı ne zamandır eklıcem bugune nasıp oldu ..TARIF ıcın Banu arkadasıma cok tesekkur edıyorum..En kısa zamanda tekrar denııcem ve foto eklıcem ıns..:)



    Malzemeler:
    hamur için:
    125 r tereyağı
    yarım çay kaşığı tuz
    yarım su bardağı pudraşekeri
    2,5 su bardağı un ayarlayın.
    1 tatlı kaşığı limon rendesi
    1 yumurta
    1 çorba kaşığı limon suyu
    Kreması için:
    150 gr krema
    1 muz vb.
    6 yumurta
    1 tatlı kaşığı limon rendesi
    yarım su bardağı pudra şekeri

    Yağ, şeker ve tuz mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta ekleyin tekrar çırpın limon suyu ve un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın folyoya sarın dolapta 1 saat dinlensin.
    19-20 cm kelepçeli kalımı yağlayın. hamuru 3 mm kalınlığında unlu zeminde açın kalıba yerleştirin. Hafifçe yukarı doğru kaldırın. üzerine yağlı kağıt serin. Üzerine 1 kase kadar kuru fasülye veya nohut ekleyin. (kabarmaması için.) önceden ısınmış fırında 175 derecede 10 dakıka sonrfasülyeyi alın tekrar 15 dakika pişirin.
    Kreması ıcın
    yarım su bardağı pudra şekeri
    Yapılışı:
    Muzu ezin çok az limon suyunu ekleyin karıştırın kararmasın. içine 1 yumurta ,4 yumurta sarısını, şekeri,limon kabuğunu ve kremayı ekleyin çırpın. Pişen hamurun üzerine dökün önceden ısınmış 185 derecede 10 dakıka pişirin üzeini folyo ile kapatın tekrar 10 dakika pişirin. 2 saat veya bir gece dolapta soğusun dinlensin.
    kalan 5 yumurta akına 1 su bardağı toz şeker ,bir tutam tuz ekleyin kar beyazı olana kadar çırpın iyice katılaşsın. pastanın üzeine ortadan başlayarak sıkın. önceden ısınmış 250 derecedeki fırında kızartın. soğusun servis yapın.
     
    Son düzenleme: 26 Ocak 2009
  2. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
  4. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  5. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
  6. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  7. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Ayyyy muhtesem bisey bu yaaaaaa.Ne kadar degisik
    bir görüntüsü var.Cok ilgi cekici.
     
  8. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    :1rolleyes: n:1rolleyes:
    hadı bırak recımı de dene:sm_cool:
    uzerı o kadar guzel kızarıyor kı bayılırsın
     
  10. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  11. nefret

    nefret canım oğluşum kucagımda:) Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.018
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    sende yaptınmı bunu libicim fisfisfis

    baska bı sıtenın fotosu varya ondan sordum
    bide hani püf noktaları varsa onlardan bahsedermısın

    bıraz zahmetlı gıbıme geldı
    bıde sankı beceremıyecekmışım gibi:sm_confused:
     
  12. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  13. TMYy

    TMYy *T&M* Pro Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2008
    Mesajlar:
    5.348
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    çok zahmetliymiş bu yaaa. ama merak ettim tadını üşenmediğim bi gün denerim.
     
  14. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Güzeller zaten fotonun uzerınde yazıyor kıbelenden tarıf..belırttım:nazar:
    ben denedım puf noktaları tarıfın acıklamasında da var zaten adımadım uygularsanız harıka olur
    bıraz zahmetlı ama muthıs..
    dolapta cok bekletmedım hamurunu ben yıne de super tuttu
     
  16. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    valla agzimin suyu akti ya zaten acim :)
    kocisimi bekliyoruz yemek icin desser olarakda bu yemekden sonra iyi giderdi yavvvvvvvv :)
     
  18. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    :) ne yemek yaptın canım..
    sosyal grubumuzda paylasımlarını beklerız mucks