Şuruplu kurabiye

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.159
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    ½ su bardağı ılık su
    ½ su bardağı sıvı yağ
    ½ su bardağı dövülmüş fındık
    3 yemek kaşığı toz şeker
    2 yemek kaşığı kakao
    1 çay kaşığı tarçın
    ½ paket kabartma tozu
    Alabildiği kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
    Şerbeti için :
    1,5 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı su
    1 çay kaşığı limon suyu

    Kurabiye sıcak, şerbet soğuk olması gerektiğinden ilk olarak şerbetimizi hazırlayalımki; kurabiyeler pişene kadar soğusun.
    Bunun için şeker ve suyu bir kaba alıp orta ısılı ocağa koyalım.
    Kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha ocakta tutup limon suyunu ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
    Şerbetimiz soğurken hamurumuzu hazırlayalım.
    Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp kurabiye şeklini verelim ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
    175C de 20-25 dakika pişirelim.
    Kakaolu olduğu için pişip pişmediğini anlamak biraz zor oluyor.
    Ben kurabiyeyi spatula ile ittiğimde tepsiden kolay ayrıldığını gördüğüm sürede fırından aldım,bu 23 dakika sürdü.
    Kurabiyeleri hiç bekletmeden üzerine şerbetimizi dökelim.
    Soğuduktan sonra servis yapalım.
    Afiyet olsun.
     
    Son düzenleme: 20 Mart 2011
  2. 9 Ocak 2012
    Konu Sahibi : Elif
  3. ekn

    ekn Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2011
    Mesajlar:
    25
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    ellerinize sağlık