Susamlı, Hurmalı Kuliçe(Resimli)

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve pinaripekci tarafından 10 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  1. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    bayramlarda ırakta herkes bu kurabiyelerden yapar ve birbirine yollar,ikram eder..hoş ve lezzetli bir ikram..burada da yaptığımda bayıldılar..

    hamur malzemesi yoğurulduktan ve kulak memesi yumuşaklığına getirldikten sonra 1 saat kadar dinlendirilir.

    bir tavada önce susamlar pembeleşene kadar kavrulup üzerine hurmalar eklenir.hurmalar sıcağın etkisiyle hemen ezilecektir.ocaktan alınıp üzerine hindistancevizi de eklenir..

    2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek kalanı hamura)
    1 paket instant maya
    1 paket eritilmiş margarin
    1 bardak süt
    1 bardak şeker aldığı kadar un
    ılık su

    içi

    250 gr hurma
    yarım su bardağı susam
    yarım su bardağı hindistancevizi

    arzuya göre kakule ilave edilebilir hurmaya

    hazırlanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanıp ortası açılıp içine hurmalı iç doldurulduktan sonra yine yuvarlak biçimde kapatılıp hafifçe bastırılır..yağlanmış tepsiye sıralanıp üzerlerine yumurta sarısı sürülür.ancak tepsiye yumurta bulaşmamasına dikkat edilmelidir çünkü bu kurabiyenin tepsiye yapışmasına neden olur..önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt ve üstü pembeleşene kadar pişirilir..afiyetle yenir..istenirse pişirilip buzlukta da muhafaza edilebilir..çıkartıldığında ısıtılırsa her dem tazeliğini koruyacaktır.
     
    Son düzenleme: 10 Ocak 2010
  2. 10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  3. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
  4. 10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  5. LoVe_GuL

    LoVe_GuL Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2009
    Mesajlar:
    523
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    hmmm enfes görukuyor canim ellerine saglik..
    en kisa zaman da deniyecem canim cektti gece gececokacimcoook
    bi tane olsa da yesekcokacimcoook
     
  6. 10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  7. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    opuyorumnanaktan aç kapıyı gönderdim..:eek:
     
  8. 10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  9. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    pınarım harıka gÖrÜnÜyo
    annemde hurma var gecen hafta dıyodu bunları degerlendırelım dıye
    1.cı sorum kurumu yas mayamı?
    2.cı sorum nekadar ılık su kullanılcak ÖlcÜ olarak
    3.cÜ sorum susam ve hındıstan cevızı sartmı?
    Hındıstancevızını annem sevmez susamdanda ben cok fazla hoslanmam tatlılarda
     
  10. 10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  11. LoVe_GuL

    LoVe_GuL Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2009
    Mesajlar:
    523
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86





    yanliz bi sartla acarim tatlim...
    Bi tepsi yapman sartiyla:sm_cool:
    hehh saka bi yana seve seve tatlim yeterki gönder ben hemen bi kahve koyuyorum karsilikli yiyip, icelim nedersincokacimcoook
     
  12. 10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  13. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148

    fundy ciim..
    1 kuru ya da yaş maya farketmez ama ben kuru maya kullandım.
    2 ılık su normal kurabiye kıvamına gelene kadar ne kadar gerekirse cnm bnm..onu ölçmedim ben ama sen bunu rahatlıkla yaparsın..
    3 susam ya da hindistancevizi şart değil.istersen sade hurmalı istersen kırık fındık ya da cevizli de yapabilirsin..

    şimdiden afiyetler olsun tatlm..opuyorumnanaktan olumunekankayizsmile opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

    kaydirigubbakcemile5 olumunekankayizsmile kaydirigubbakcemile5
     
  14. 12 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  15. LoVe_GuL

    LoVe_GuL Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2009
    Mesajlar:
    523
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    kaydirigubbakcemile5 olumunekankayizsmile kaydirigubbakcemile5[/QUOTE]



    anlasttik sekerimvereliniortak:1hug:eek:lumunekankayizsmile
     
  16. 12 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  17. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148


    anlasttik sekerimvereliniortak:1hug:eek:lumunekankayizsmile[/QUOTE]

    a.s.
     
  18. 12 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  19. _laylaylom_

    _laylaylom_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.917
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    ilginç bir tarif..hurmaya bayılırım...susamla ikisi biraraya gelince nasıl olur merak ettim şimdi
    ellerine sağlık.