Susamli simit

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 11 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    11 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]

    Tarif silagul üyemizin olup eski yemek tarifleri formatından bu formata taşındı.



    1 su bardagindan 1 parmak eksik erimis margarin
    1 su bardagi sivi yag
    2-3yemek kasigi uzum sirkesi
    sirke yoksa yarim limonda olur(ben 3 kasik sirke ile yaptim)
    1 kucuk cay bardagi yogurt
    2 yemek kasigi toz seker fazla tepeleme olmasin
    2 cay kasigi tuz fazla tepeleme olmasi
    1 paket kabartma tozu(ben dr.0etker kullaniyorum hep)
    2 yumurta sarisi icine beyazi disina surulecek
    kulak memesi kivami olcak kadar un
    (unu ilk yaptiginizda olcerek koyarsaniz ikincisinde elinizde olcu olur

    tum malzemeyi karistirin iyice yogurun kivami kulak memesi gibi olacak,elinizle simit yapin cok kati yapmayin simit guzel oluyorsa kivam tamam
    hazirladiginiz hamuru en az yarim saat dinlendirinki kiyir kiyir olsun
    hamur dinlendikten sonra kucuk simitler yapip once ayirdigimiz iki yumurtanin akina tabi iyice cirpilmis olmali sonra susama bulayip tepsiye dizin.ben once yayvan bir tabaga az yumurta aki doktum cunku yumurta aki susamlari birbirine yapistiriyor
    simitlerin iki yuzunu yumurta akina sonra susama buladim her tarafini bide susam ve corek otunu karistirip oyle yaptim cok guzel oldu
    yagli kagit uzerine dizdim iki tepsi cikiyor
    firininiza bagli onceden isitilmis 170 ile 180 decede pisirin
    susamlar azcik sararinca tamam bu fazla kizarmiyo yani beyaz kaliyo ,ama bi tane alin bolup icine bakin ici pismemisse firina bagli 150 yada 140 adusurup icinin pismesini saglayin
     
    Son düzenleme: 23 Şubat 2011
  2. 31 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. silagul

    silagul yorgun savaşçı Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2007
    Mesajlar:
    1.741
    Beğenildi:
    17
    Ödül Puanları:
    148
    taşıdığın için teşekkürler ama keşke yorumlarıda ekleseydinde yapacak olanlara fikir olurdu.
    denemek isteyenler hiç tereddüt etmeden deneyebilir kıyır kıyır insanın ağzında dağılıyor.
     
  4. 31 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. HaNzAdE29

    HaNzAdE29 Guest

    denicem paylaşım için teşekkürler.