süt böregim (resimli) :-))

Konusu 'Börekler' forumundadır ve seydam tarafından 5 Mart 2010 başlatılmıştır.

    5 Mart 2010
    Konu Sahibi : seydam
  1. seydam

    seydam Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    4.009
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    hanimlar bir gece önce hazirlayip ertesi gün pisirebilirsiniz

    bir paket margarin eritelim ve beyaz peynirimizi ezip hazirlayalim küsük bir tencereye 2 su bardagi süt koyalim daha sonra isitmak icin hazir edelim

    3 adet yumurta
    bir cay bardagi siviyag
    bir cay bardagi süt
    tuz ve aldigi kadar un

    2 su bardagi süt pistikten sonra üzerine dökmek icin

    Hamurumuzun malzemelerinii koyup yoguralim cok kati olmasin sonra 10 bezeye ayiralim tek tek acip bir tarafta bekletelimki biraz kurumasi gerekiyor acma islami bitince tek tek tepsiye alalim her kati koyunca erimis margarinimizle yaglayalim ilk 3 , 3, daha sonrakinde ise 2 kereden sonra peynir serpelim ve kalan kalan 2 bezeyinde serip yaglayalim dilimleyip pisirelim (200 dc)kizarip iyice pistikten sonra kaynattigimiz sütü sicak böregin üzerine dökelim ve üst katta tekrar firinlayalim 10 dk kadar sonra firini kapatalim biraz dinlandirip servis yapalim afiyet olsun
     
  2. 5 Mart 2010
    Konu Sahibi : seydam
  3. seydam

    seydam Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    4.009
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    yarin pismis halinide eklerim inszemuszemus
     
  4. 5 Mart 2010
    Konu Sahibi : seydam
  5. olgu35

    olgu35 ölümden başkası yalan Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    tarifi not ettim. elinize sağlık a.s.
     
  6. 5 Mart 2010
    Konu Sahibi : seydam
  7. seydam

    seydam Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    4.009
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    sagol bitanem a.s.
     
  8. 6 Mart 2010
    Konu Sahibi : seydam
  9. seydam

    seydam Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    4.009
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
  10. 6 Mart 2010
    Konu Sahibi : seydam
  11. seydam

    seydam Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    4.009
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    buyrun bayanlar böregimi pisirdim umarim begenirsiniz
     
  12. 6 Mart 2010
    Konu Sahibi : seydam
  13. melenela

    melenela Leylek Yola Çıktı:) Üye

    Katılım:
    6 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.437
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    gözükmüyor ama
     
  14. 6 Mart 2010
    Konu Sahibi : seydam
  15. klik

    klik Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.106
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    pardon sütü böreğin üzerine süt sıcakken mi döküyoruz acaba?
     
  16. 6 Mart 2010
    Konu Sahibi : seydam
  17. seydam

    seydam Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    4.009
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    bilemiyorum canim ben görüyorum
     
  18. 6 Mart 2010
    Konu Sahibi : seydam
  19. seydam

    seydam Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    4.009
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    evet canim börek kizarinca firindan cikariyoruz sütümüzde kaynar olacak üzerine döküyoruz tekrar firinliyoruz fazla kalmasina gerek yok 10 dk sonra firini kapatip icinde dinlenmeye birakiyoruz opuyorumnanaktan