Süt içmeyen incir yesin

Konusu 'Bitki Sözlüğü' forumundadır ve BenDenizYildizi tarafından 22 Kasım 2007 başlatılmıştır.

    22 Kasım 2007
    Konu Sahibi : BenDenizYildizi
  1. BenDenizYildizi

    BenDenizYildizi Guru Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2006
    Mesajlar:
    3.806
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    348
    İncirin faydası saymakla bitmez. Sözgelişi, içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler
    [​IMG]
    • Taze ve özellikle kuru incirin yenilmesiyle insan bedeninin hücreleri yenilenir. İncir, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir.

    Sözgelişi, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17'si, demir ve magnezyumun yüzde 30'u, fosforun yüzde 20'si, B1 vitamininin yüzde 5'i ve B2 vitamininin yüzde 4'ü alınmış olur.

    • İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle bedene giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar.

    • Sindirimi kolaylaştıran incirin, bedeni bakterilere karşı koruyan etkileri de vardır.

    • İncir içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler:incirin içerdiği kalsiyum, diğer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir. Süt içemeyen kişilerin incir yemeleri öğütlenir.

    • İncir, içerdiği 'benzaldehit' adlı maddeyle kanserli hücrelerin büyümesini önler, kansere karşı etkili olur.

    • Kuru incirden hazırlanan infüzyon, özellikle çocuklarda korkusuzca kullanılabilen etkili bir müshildir: Bunun için iki-üç kuru incir doğranır. Üzerine kaynar su dökülerek 10-15 dakika demlendirilip bir infüzyon hazırlanır. Bu infüzyondan günde 2-3 bardak içilir.

    • Körpe incir yapraklarının sütü siğile karşı etkilidir: Bu etkiyi sağlamak için körpe incir yaprağından sızan süt siğile sürülür.

    • Körpe incir yapraklarının ezilmesiyle hazırlanan yara lapası, çıbanların olgunlaştırılması ve baş verip delinmesinde etkili olur.

    • Kurutulmuş incir yapraklarıyla hazırlanan dekoksiyon, hemoroit (basur) ve çıbanlara karşı etkilidir: Körpe incir yaprakları, havadar ve güneş görmeyen bir yerde kurutulur.

    Bu yapraklar parçalanır. 2-3 tatlı kaşığı kurumuş yaprak bir bardak suda 30 dakika kadar kaynatılır. Böylece hazırlanan dekoksiyonla ıslatılan bez basur memesine sürülür ya da çıbanlara sarılır. Hemoroite karşı bu dekoksiyondan günde 2-3 bardak içilir.

    Kaynak:haber7
     
  2. 7 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : BenDenizYildizi
  3. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    İncir faydaları saymakla bitmiyor


    Yaş incirin kurutulduğunda bünyesindeki kalsiyum 4.6 kat artıyor.

    Enerji verir

    Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır.

    Bağırsaklardan toksik maddelerin atılması kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi gibi faydaları da vardır.

    Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidir.

    İncirin kurutulmuşu çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır. Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır.

    Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.

    İncirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur.

    İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser. Nezle için de faydalıdır.

    İnciri sütle ya da sirkeyle eğer oda olmazsa yalnızca zeytinyağına batırıp yiyerek basur şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz.

    Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın. Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz.

    Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür.

    Yaşı kurusundan daha fazla tercihe şayan olan incir vücuda kuvvet verir. Anasonla beraber yenen incir hem kan yapar, hem de şişmanlatır. Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidirler.

    Kuru incir, içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengindir, bu nedenle hücre gelişimini destekler.

    Ayrıca kuru incir, boğaz ağrısı bronşit ve öksürüğe de faydalıdır.




    (alıntıdır)
     
  4. 7 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : BenDenizYildizi
  5. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    bende size telemeyi anlatayım teleme incirin sütüyle yapılın bir peynir cesidigibr sey eskiden dogal mayalar olmadığından dolayı eski yörüklerin yaptığı bir sey teleme keci sütü sağılır ilk cıktığı sıcaklıkta kaynatma olmadan icine incir sütü damlatılır dalından yaprağında incirden hepsinin sütünden olur bir bek dakika bile gecmeden yiyebilirsiniz süt kaynatılmadanı yapılıyor diyorsanız evet keci nerde en güzel dal varsa ondan yer hastalık olmazmıs simdiki gibi türlü türlü hastalıklarda yokmus o zamanlarda yörüklerin misafirleri geldiginde ilk yaptıkları seymis teleme
     
  6. 7 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : BenDenizYildizi
  7. Juliet

    Juliet Guest

    incirin nekadar faydalı bir gıda oldugunu anlamış bulunuyorumm tşk