Sütlaç

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Pirinci bol suyla üç-dört kez yıkayıp süzün. Üzerini örtecek kadar ılık su ilave edip bir saat dinlendirin ve süzün. İçine bir tutam tuz atılmış 2 1/2 bardak sütü kaynatın. Pirinci ilave edip ağır ateşte ara sıra karıştırarak yaklaşık 30 dakika daha pişirin. Şekeri ilave edip 5 dakika daha pişirin.

    Nişastayı 1 bardak süte yedirin. Kaynamakta olan süte azar azar yedirerek katın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Fırınınızı iyice kızdırın ve küçük bir kapta 3 adet yumurta sarısını çırpın. Ilınmaya yüz tutan sütlaçtan bir kaç kaşık alıp yumurta sarılarına yedirin. Daha sonra bu karışımı tekrar sütlaca katıp karıştırın. Sütlacı payrex bir kaba boşaltın, kızgın fırına sürüp üzeri yanıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğuduktan sonra servis yapın.