Sütlü börek

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.597
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    Tarif mavisu34 üyemizin olup eski yemek tarifi bölümünden bu formata taşınmışdır



    5,6 adet mümkünse el açması yufka
    1 kg süt
    2 yumurta
    1 su bardağı sıvı yağ
    100,150 gr margarin veya tereyağı
    1 kalıp beyaz peynir yada lor

    bir yufkayı tezgaha yayın üzerine ufalanmış peynir serpiştirin,karşılıklı iki ucundanyavaşça büzmeye başlayın pilise gibi bir görünüm alana kadar
    4 parmak aralıklarla kesin ve yağlanmış tepsiye yerleştirin,tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın,yufkaların üzerine margarin parçaları atın ve 200 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin.
    bu arada yumurtayı çırpın sütü ve yağı ekleyip karıştırın,fırında pembeleşmiş böreklerin üzerine bu karışımı dökün,tekrar fırına verin 5 dk sonra fırını söndürün fırının sıcaklığında 10 dk bekletin umarım beğenirsiniz.
    afiyet olsun