Sütlü çikolata soslu irmik tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 21 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    1 lt sütü yanmazteflon tencereye boşaltın.
    İçine 12 yemek kaşığı irmiği ,vanilyayı ,hindistan cevizini ve şekeri ekleyin.daha sonra karıştıra karıştıra kısık ateşte pişirin.
    Muhallebiniz piştikten sonra yayacağınız tepsiyi muhakkak ıslatın yoksa tepsiden kalkmaz.
    Islanmış tepsiye düzgünce yaydıktan sonra diğer sütle hazır çikolata sosu hazırlayın ve hafif soğuttuğunuz irmikli muhallebinin üzerine düzgünce yayın.
    Buz dolabında 1-2 saat bekledikten sonra kare kare kesin ve yenmeye hazır.
     
  2. 21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. miralife

    miralife Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    3.682
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    108
    Ikimizde aynı sırada bu tarifi yazmışız ama benim ki benim bulduğum bir tarif bak bakalım nasılmış?
    Senin kinide deneyeceğim hımmm yeter ki tatalı olsun....( aslında bak benim çikolata sosu ben yaptığım için biraz daha pratik ve hesaplı gibi canım )
    ellerine sağlık arkadaşım....
     
  4. 21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  5. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    Evet benziyor ufak farklar var.:)
     
  6. 13 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : Elif
  7. bipsi

    bipsi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    116
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    paylaşım için teşekkürler