Sütlü İrmik Helvası

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve adaer tarafından 26 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    26 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : adaer
  1. adaer

    adaer 24.04.2010 Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2009
    Mesajlar:
    9.947
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    148
    Fıstıkları irmikle beraber kavurduğunuz da irmiğin kavrulduğunu anlamak da kolaylaşır. Ne zaman fıstıklar renk değiştirirse irmik de kavrulmuş demektir.



    2 su bardağı irmik
    1,5 su bardağı şeker
    1,5 su bardağı süt
    2 su bardağı su
    125 gram tereyağ
    1 yemek kaşığı çam fıstığı

    Suyu ve sütü kaynatın.
    Yağı eritip irmiği ve fıstıkları rengi dönene dek kısık ateşte kavurun.
    Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
    Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
    Suyunu çekince şekeri ilave edip karıştırın.
    10 dakika demlenmeye bırakın.
     
  2. 26 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : adaer
  3. ohh miss...canım..diğer tariflerinide burada bekliyoruz...:1hug:
     
  4. 23 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : adaer
  5. zuzuenes

    zuzuenes Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2010
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    ben denedim güzel oluyo irmiği severim zaten paylaşım için teşekkürler
     
  6. 27 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : adaer
  7. armonipark

    armonipark Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    99
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    En sevdiğim tatlılardan biri :))
     
  8. 29 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : adaer
  9. Hazalim1985

    Hazalim1985 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2007
    Mesajlar:
    225
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bende cok seviyorum ama yapamiyorum.bir tutturamadim
     
  10. 10 Aralık 2011
    Konu Sahibi : adaer
  11. adaer

    adaer 24.04.2010 Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2009
    Mesajlar:
    9.947
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    148
    bu tarifi bire bir uygularsanız sonuçtan memnun kalırsınız
     
  12. 17 Şubat 2012
    Konu Sahibi : adaer
  13. duygu45

    duygu45 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    733
    Beğenildi:
    226
    Ödül Puanları:
    113
    filiz irmiğin üzerindeki tarif bu.irmiği iyi kavurmak işin püf noktası sanırım
     
  14. 19 Şubat 2012
    Konu Sahibi : adaer
  15. Tresa

    Tresa Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2011
    Mesajlar:
    116
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    63
    irmiklerle fıstıkları aynı anda atıp fıstıklar kavrulduğunda kavurma işlemi bitmiş oluyor Çok basit ama çok güzel bir tatlı